“Εγώ, ο κόσμος μου κι ο κόσμος όλος” Μέρος 4ο : Επίσκεψη στην Πρώτη Δημοτικού

 

  

Στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό την προηγούμενη Πέμπτη επισκεφτήκαμε τους μεγαλύτερους μας φίλους στην Πρώτη Δημοτικού και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Α1. 

Με τους μαθητές της πρώτης έχουμε γνωριστεί από τον Νοέμβριο όταν τους καλέσαμε στην τάξη μας για να παρακολουθήσουμε μαζί κουκλοθέατρο. Επίσης ξανάρθαν στην τάξη μας και τον Φλεβάρη για να δούμε μαζί Καραγκιόζη… 

Ε! τώρα ήρθε η σειρά μας. Αποφασίσαμε να πάμε να δούμε και μεις την τάξη τους …πως να είναι; Μας είχαν πει ότι δεν έχουν παιχνίδια ούτε γωνιές για να παίζουν και πολλές φορές θέλουν να μείνουν στην τάξη μας για να παίξουν. 

Τα σκεφτήκαμε όλα αυτά και αποφασίσαμε να πάμε στην τάξη τους με σκοπό να τους ξεσηκώσουμε να παίξουν και να χορέψουν μαζί μας… άλλωστε απόκριες είναι … και σίγουρα η δασκάλα τους, η κυρία Κωνσταντίνα – που την έχουμε ήδη γνωρίσει – δεν θα έχει αντίρρηση. 

Εξάλλου θα μάθουμε πολλά παίζοντας… 

Χωριστήκαμε σε ομάδες και η κάθε ομάδα ανέλαβε να παρουσιάσει με παντομίμα ένα αποκριάτικο έθιμο. Κάναμε μια πρόβα και έτοιμοι. Επίσης πήραμε μαζί μας το γαϊτανάκι μας, τα CD μας για να χορέψουμε, φορέσαμε ινδνάνικα καπέλα, βαφτήκαμε και έτοιμοι για την επίσκεψη! 

 
“Χλωμά πρόσωπα, να μπούμε;”

  

 ” Και βέβαια να μπείτε” μας υποδέχτηκε με χαρά η κυρία Κωνσταντίνα. Τα παιδιά της πρώτης που δεν το ήξεραν, ενθουσιάστηκαν! Για πότε τους είπαμε τα σχέδια μας για παιχνίδι και χορό, για πότε τα θρανία πήγαν στην άκρη, δεν το κατάλαβε κανείς… 

Αμέσως ξεκίνησε το παιχνίδι με την παντομίμα των εθίμων… 

 
Η κάθε ομάδα έκανε συμβούλιο για τις λεπτομέρειες …

  

...και η εκτέλεση!

 

Τα περισσότερα έθιμα τα βρήκαν. Βέβαια χρειάστηκε πολλές φορές να τους βοηθήσουμε … άλλωστε γι’ αυτό είναι οι φίλοι. 

Στο τέλος χορέψαμε παραδοσιακούς δημοτικούς χορούς (Γερακίνα, Χαραλάμπης, Πως το τρίβουν το πίπερι κ.ά.) και φυσικά το γαϊτανάκι. 

  

Τα περάσαμε τέλεια!!!!!! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *