“Τα βραχιόλια των πουλιών”

Ξεκινώντας θα σας θυμίσουμε τι είχαμε πει πέρσι για την επέτειο του πολυτεχνείου … ” αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία να μιλήσουμε στο νηπιαγωγείο για την αξία της Δημοκρατίας και τους αγώνες για την κατάκτησή της! Ωστόσο η προσέγγιση των ιστορικών γεγονότων της 17ης Νοέμβρη 1973 απαιτεί «ειδικό χειρισμό». Ευτυχώς υπάρχει πολυποίκιλο υλικό!”   Δείτε περισσότερα με ένα κλικ εδώ. 

Φέτος, λοιπόν, ανακαλύψαμε κι άλλο υλικό …  ένα παραμύθι ακόμα:  “Τα βραχιόλια των πουλιών”  

..

Βρήκαμε τον τίτλο, την συγγραφέα, τον εικονογράφο που είναι και σπουδαίος ζωγράφος και τις εκδόσεις. 

Στη συνέχεια το διαβάσαμε, το αναδιηγηθήκαμε, το χωρίσαμε σε σκηνές και το εικονογραφήσαμε με τον δικό μας μοναδικό τρόπο: τι σόι δημιουργοί είμαστε! 

Αυτά όλα χθες, γιατί σήμερα είχαμε δραματοποίηση και λεξομαγειρική την λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Με την ευκαιρία παρατηρήσαμε το πρώτο γράμμα (Δ). 

Μα αυτό δεν είναι γράμμα, είναι σχήμα, ή μήπως όχι; Να μην τα πολυλογούμε καταλήξαμε ότι είναι και γράμμα. Βρήκαμε πολλές λέξεις από το γράμμα αυτό και στο τέλος βάλαμε στο ταμπλό μας έναν δεινόσαυρο για να θυμόμαστε το γράμμα Δ όταν το χρειαζόμαστε να γράψουμε κάτι. Ώρα για Διάλειμμα… να το Δ πάλι μπροστά μας ..! 

Μόλις γυρίσαμε μας περίμενε ένα καινούργιο βιβλίο, οι ξακουστές εκδόσεις ΡΙΖΑΚΙ κυκλοφόρησαν κιόλας ένα βιβλίο στο οποίο εικονογράφοι είμαστε εμείς! 

-

Το διαβάσαμε, το συγκρίναμε με το “πρωτότυπο” και θα το πάρουμε σπίτι μας την Παρασκευή, μετά τη γιορτή για το Πολυτεχνείο. 

Αύριο θα μιλήσουμε για το Πολυτεχνείο και τους αγώνες των φοιτητών που ήθελαν καλύτερες συνθήκες για τη ζωή τους … σαν τα πουλιά στο παραμύθι μας. 

Επίσης θα δούμε τι έγινε και σε μιαν άλλη κοινωνία: Ντενεκεδένια … κι όλα αυτά γιατί κάθε χρόνος που περνάει κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη να συνειδητοποιούμε ότι σε κάθε κοινωνία όλα τα πλάσματα αξίζουν μια καλύτερη ζωή! Και η καλύτερη ζωή ορίζεται από εμάς τους ίδιους με κύριο άξονα “Να μην κάνουμε στους άλλους ότι δεν θέλουμε να κάνουν οι άλλοι σε μας”.  Αυτό και μόνο να μάθουμε, μικροί και μεγάλοι,  είναι αρκετό!

2 σχόλιαστο ““Τα βραχιόλια των πουλιών”

  1. ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΙ ΕΜΑΣ ΝΕΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ. ΜΠΡΑΒΟ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *