Ο Σεπτέμβρης με ποδιά πάει κι ανοίγει τα σχολειά…

Για πότε πέρασε ο Σεπτέμβρης ούτε που καταλάβαμε. Είχαμε βλέπετε, πολλές δουλιές: να γνωριστούμε, να γίνουμε φίλοι, να γνωρίσουμε την τάξη μας, τα παιχνίδια μας, να βάλουμε κανόνες για να περνάμε τέλεια στο σχολείο!!

Σε αυτό μας βοήθησε η κυρία μας και μερικοί φίλοι που θα σας γνωρίσουμε.

Πρώτη και καλύτερη η Βδομαδίτσα μας. Ξέρετε είναι πολύ καλή και κάθε μέρα μας βοηθάει να πούμε την ημερομηνία. Έχει όμως μια ιδιοτροπία, κάθε μέρα θέλει να φοράει διαφορετικό καπέλο. Θέλει μάλιστα να φοράει τη Δευτέρα πράσινο, την Τρίτη κόκκινο κλπ. Αφήστε βρήκαμε το μπελά μας. Γιαυτό και μεις κάναμε ομάδες και κάθε μέρα μια ομάδα από εμάς είναι υπεύθυνη για τις εδυματολογικές προτιμήσεις της φίλης μας και όχι μόνο!


Δίπλα της τώρα είναι ο πειρατής που μετά από ένα μεγάλο ναυάγιο αποφάσισε να μείνει στο σχολείο μας και να ταξιδεύει μαζί μας. Το όνομά του; Χμ! δεν τον βαφτίσαμε ακόμη.

Θα ταξιδεύει μαζί μας είπαμε. Όπου πάμε θα έρχεται γιατί ξέρετε το σχολείο μας είναι ένα μεγάλο καράβι που ταξιδεύει παντού και τα καταφέρνει πάντα γιατί τα πανιά του είναι πολύ γερά, τα φτιαξαμε εμείς με τις αξίες μας…! Να δείτε το!

Έχουμε κι άλλους φίλους, τα ζώα, που αν μπερδευόμαστε μας θυμίζουν τι πρέπει να κάνουμε για να περνάμε όμορφα στο σχολείο μας:

ΠΗΓΗ: Μαρκ Γουάινσταϊν, “20 τρόποι για να πας καλά στο σχολείο..”, Ελληνικά γράμματα

Αυτά κάναμε στο σχολείο μας και ο μήνας πέρασε με παιχνίδια και παραμύθια,  τραγούδια και μουσικές, χρώματα και σχήματα….

Σχήματα είπαμε;  ο κύριος Κύκλος … η πρώτη μας χειροτεχνία.

Ένα απόγευμα ήρθαν και οι γονείς μας στο νηπιαγωγείο, συζήτησαν λέει με την κυρία. Να δείτε που θα θέλουν να ταξιδεύουν μαζί μας … Ε! αυτό δε γίνεται!

Πάντως η κυρία μας πολύ τους ευχαριστεί για την συμμετοχή τους! Δεν έλειπε κανείς!

Μπράβο,  μια καλή συνεργασία ξεκίνησε για το καλό μας λέει…

Αμάν πια! ως πότε θα αποφασίζουν οι άλλοι για μας!

Εμείς είμαστε μεγάλοι και γενναίοι και τραγουδάμε ταξιδεύοντας:

“Είμαστε πειρατές, είμαστε πειρατές

είμαστε πειρατές και καλή μας χρονιά!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *