Χρήσιμα λογισμικά

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ.

Παρακάτω προτείνονται κάποια προγράμματα που θα μπορούσαν οι μαθητές και οι γονείς στο σπίτι εφόσον το επιθυμούν  για κάθε τάξη του δημοτικού.

Α΄-Γ΄ΤΑΞΗ
Οι εκπαιδευτικές δραστηριοτήτες του Sebran παρέχουν στους μαθητές δεξιότητες μνήμης, πρόσθεσης,αφαίρεσης,αναγνώρισης γράμματων και εικόνων.

Το GCompris είναι μια σουίτα εκπαιδευτικού λογισμικού και αποτελείται από ένα μεγάλο πλήθος δραστηριοτήτων για παιδιά ηλικίας 2 έως 10 ετών. Μερικές από τις δραστηριότητες αν και έχουν παιγνιώδη χαρακτήρα, ωστόσο διατηρούν τον εκπαιδευτικό τους προσανατολισμό.

Στο εκπαιδευτικό παιχνίδι Tuxmath οι μαθητές καλούνται να υπερασπιστούν τις πόλεις τους με επίλυση μαθηματικών προβλημάτων όπως  πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμός και διαίρεση.


ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ

Το Tux Paint είναι δωρεάν πρόγραμμα ζωγραφικής εύκολο στη χρήση του, με κατάλληλα προσαρμοσμένη διεπιφάνεια χρήσης στις ανάγκες των παιδιών.Μην παραλείψετε να κατεβάστε και τις στάμπες.
On-line εκπαιδευτικό Λογισμικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για όλες τις τάξεις του δημοτικού.Αφορά την Γλώσσα, τα Μαθηματικά ,την Ιστορία ,τα Φυσικά ,την Γεωγραφία,την Μελέτη Περιβάλλοντος ,τα Αγγλικά ,τα Θρησκευτικά ,τα Εικαστικά ,την Μουσική ,την Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή.

Βρείτε ποιό απο τα προγράμματα γονικού ελέγχου είναι αυτό που ταιριάζει στην δική σας περίπτωση.

To Rapid typing είναι μία εφαρμογή για την εκμάθηση  τυφλού  συστήματος πληκτρολόγησης.Υποστηρίζει την Ελληνική γλώσσα και είναι δωρεάν.

Το Scratch είναι μια καινούρια γλώσσα προγραμματισμού που καθιστά εύκολο το να δημιουργήσεις κινούμενα σχέδια και παιχνίδια. Μάθετε περισσότερα για το scratch εδώ.

Microsoft Kodu: Με το λογισμικό αυτό προγραμματίζουμε δημιουργώντας παιχνίδια δράσης, περιπέτειας και  αγωνίας. Οι κεντρικοί ήρωες, για τους οποίους θα δημιουργήσετε συναρπαστικές περιπέτειες, είναι ο Kodu, ο Μηχανάκιας, ο Υπο, το τζετ και πολλοί άλλοι.

Βρείτε το βιβλίο «Δημιουργώ παιχνίδια στο Ms Kodu» εδώ

 

 

1 σχόλιο

  1.    Γιάννης Χαραλαμπίδης  |  3 Απριλίου 2011 στις 19:26     

    To profil του σχολείου στο facebook

Αφήστε μια απάντηση