Διδακτικά

Ο φάρος (Lighthouse)

Ένας κακοδιάθετος και μουτρωμένος φαροφύλακας ελέγχει και επαναπροσδιορίζει τα όρια των καθηκόντων του, όταν αντιλαμβάνεται ότι η λύση στο πρόβλημά του κρύβεται στη συλλογικότητα.


Το Σκιάχτρο (The Scarecrow)

Το «Σκιάχτρο» είναι ένα πολυβραβευμένο βίντεο, τόσο για το animation όσο και για τη μουσική του και θα κάνει πολλούς από εμάς να δούμε με άλλο μάτι τη ζωήΈχει έντονα οικολογικά μηνύματα και οραματίζεται έναν κόσμο χωρίς τρόφιμα-σκουπίδια. Το κυριότερο είναι ένα βίντεο που δεν έχει σκοπό να τρομάξει αλλά να ταρακουνήσει και να ξυπνήσει τις χαμένες μας συνειδήσεις. Πώς έχουμε καταντήσει σαν άνθρωποι; Πώς έχει γίνει η ζωή μας; Ποιες είναι οι μικρές χαρές μας; Υπάρχουν ακόμη; Τι τρώμε και τι ταΐζουμε τα παιδιά μας; Το βίντεο δημιουργήθηκε από την Moonbot Studios. Απολαύστε το…


Η κιμωλία (Chalk)
Η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Chalk» (Κιμωλία) έχει δημιουργηθεί στην Ινδία και βασίζεται σε ένα πραγματικό περιστατικό που συνέβη στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του πολέμου. Σε ένα σχολείο στην Ινδία, ένα μικρό αγόρι παίρνει μερικές κιμωλίες, βγαίνει στο προαύλιο και αρχίζει να ζωγραφίζει κάτι στο δάπεδο μπροστά στα έκπληκτα μάτια του επιστάτη και των συμμαθητών του. Η έκπληξη του επιστάτη μεγαλώνει όταν πλησιάζοντας ανακαλύπτει τι είναι αυτό που ζωγράφισε ο μικρός μαθητής.


Το Ραγισμένο Δοχείο

Ένας κινέζικος μύθος που μας υπενθυμίζει ότι κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι έχουμε αδυναμίες αλλά και δυνατότητες, αρκεί να τις εκμεταλλευτούμε σωστά.


Ολόιδιοι (Alike)

Ένα τρυφερό animation για τη σχέση πατέρα – γιου των Daniel Martínez Lara και Rafa Cano Méndez. Ο Copy είναι ένας πολυάσχολος πατέρας που προσπαθεί να διδάξει στον γιο του, τον Paste το σωστό. Όμως ποιος είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να το κάνει αυτό;


Τι σημαίνει να είσαι φτωχός


Όταν τα παιδιά βλέπουν τηλεόραση…

O σκηνοθέτης Godfrey Reggio παρουσιάζει τη δική του «απόδειξη» ότι η τηλεόραση μετατρέπει τα παιδιά μας σε φυτά. Στο βίντεο Evidence(=απόδειξη) τα πιτσιρίκια στέκονται αποχαυνωμένα μπροστά στην οθόνη με τα καρτούν και μοιάζουν «ναρκωμένα, σαν ασθενείς σε ψυχιατρείο», όπως αναφέρει ο ίδιος στο blog του. Το βίντεο έχει ως σκοπό να τονίσει την αναγκαιότητα να διερευνηθεί περαιτέρω η συμπεριφορά των παιδιών μπροστά στην τηλεόραση και τα αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει.
«Οι άνθρωποι παρακολουθούν τηλεόραση χωρίς την παραμικρή επίγνωση της επίδρασης που έχει αυτό το μέσο τόσο στα άτομα όσο και στις κοινωνίες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο για περίπου 40 ώρες την εβδομάδα και στη συνέχεια παρακολουθούν τηλεόραση για περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα», λέει ο σκηνοθέτης και χτυπά το καμπανάκι του κινδύνου για αυτό το «όπλο που σημαδεύει τον θεατή».