Δημιουργία εικονικού εκθεσιακού χώρου με το Artsteps

Πατήστε κλικ εδώ ή στην παραπάνω εικόνα για να μεταβείτε στο Artsteps, ένα παράθυρο πρόσβασης στην τέχνη μέσα από το διαδίκτυο. Το Artsteps είναι ένα διαδικτυακό ψηφιακό εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν και να περιηγηθούν εικονικά σε τρισδιάστατους εκθεσιακούς χώρους. Στις εικονικές αυτές εκθέσεις μπορούν να προβάλλονται πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες, εικόνες αλλά και βίντεο.

Οι μαθητές, αφού δημιουργήσουν λογαριασμό, μπορούν να επιλέξουν έναν από έτοιμους εκθεσιακούς χώρους ή να σχεδιάσουν τον δικό τους προσθέτοντας τοίχους, πόρτες, χρώμα δαπέδου και τοίχων. Έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν τα εκθέματά τους (εικόνες, βίντεο και τριδιάστατα αντικείμενα), να επιμεληθούν τη θέση τους, να τροποποιήσουν τις διαστάσεις τους, να τα εμπλουτίσουν με επεξηγηματικό κείμενο, να τα διακοσμήσουν με κορνίζα, να τους προσθέσουν ηχητικές πληροφορίες ή μουσική και πολλά άλλα εργαλεία που θα βοηθήσουν την εικονική περιήγηση του επισκέπτη στον χώρο. 

Η κατασκευή και περιήγηση των εκθέσεων του Artsteps γίνεται μέσα από οποιονδήποτε φυλλομετρητή (GoogleChrome, MozillaFirefox κλπ.), χωρίς την ανάγκη για εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού ή λογισμικού. Όλες οι εκθέσεις παρουσιάζονται μέσα από την ιστοσελίδα του Artsteps. Επιπλέον, κάθε έκθεση μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή ιστολόγιο. Οι επισκέπτες των εκθέσεων μπορούν να σχολιάζουν και να ψηφίζουν τις αγαπημένες τους εκθέσεις καθώς και να τις «μοιράζονται» σε δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα. Να σημειωθεί ότι η εφαρμογή ArtSteps είναι δημιουργία της ελληνικής εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού Dataverse ΕΠΕ.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο με αναλυτικές οδηγίες χρήσης του Artsteps από τον χρήστη fotini dim.  

[ΠΗΓΗ]

www.edtech.gr

Κατηγορίες: Artsteps, Τ.Π.Ε.. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *