Ζωγραφική με το Tuxpaint

Το TuxPaint είναι ένα ελεύθερο βραβευμένο πρόγραμμα ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών που χρησιμοποιείται από μαθητές σχολείων σε όλο τον κόσμο για να αποκτήσουν ικανότητες στην ψηφιακή σχεδίαση. Παρ’ όλο που απευθύνεται σε παιδιά, το πρόγραμμα δεν περιορίζεται σε απλές λειτουργίες σχεδίασης, αλλά περιλαμβάνει μία σειρά από χαρακτηριστικά, όπως χαριτωμένα εφέ (ουράνιο τόξο, ξεθώριασμα, φούσκες, κλπ.), δημιουργία σχημάτων, αυτόματο χρωματισμό πλαισίων και επιφανειών, εισαγωγή κειμένου, εφέ ήχου, συλλογή εικόνων, σφραγίδες και πολλά άλλα διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα εργαλεία ενώ διαθέτει μια εύχρηστη διεπαφή που καθοδηγεί τα παιδιά (στο κάτω αριστερό τμήμα της οθόνης) καθώς χρησιμοποιούν το πρόγραμμα. Είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά και σε πολλές άλλες γλώσσες ενώ υποστηρίζει τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα. Περισσότερα για το λογισμικό θα βρείτε στον επίσημο δικτυακό του τόπο ενώ υλικό στα ελληνικά υπάρχει και στο ιστολόγιο της ελληνικής κοινότητας χρηστών

Πατήστε κλικ εδώ για να εγκαταστήσετε το TuxPaint στον υπολογιστή σας. Aφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του προγράμματος, πατήστε κλικ εδώ για να εγκαταστήσετε και τις έτοιμες «σφραγίδες» (Tux Paint Samps).

Αν δυσκολευτείτε, παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο σχετικά με την εγκατάσταση του Tuxpaint. 

Κατηγορίες: Tuxpaint, Εκπαιδευτικό Λογισμικό, Οδηγίες χρήσης, Τ.Π.Ε., Τ.π.ε.. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *