Επιμορφωτικό Σεμινάριο: Συνεργασία – Επικοινωνία: Δράσεις αντιμετώπισης των συγκρούσεων στη σχολική κοινότητα.

Συνεργασία – Επικοινωνία: Δράσεις αντιμετώπισης των συγκρούσεων στη σχολική κοινότητα.

       Επιμορφωτικό σεμινάριο για τις εκπαιδευτικούς ΠΕ60 3ου και 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής

Picture2

ΦΩΤΗ ΣΕΕ-ΠΕ60-Eπιμορφωτικό Σεμινάριο 21.02.2023



Λήψη αρχείου

 

Σχετικά με Παρασκευή - Βιβή Φώτη Σύμβουλος Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών- ΠΕ60

Ονομάζομαι  Παρασκευή Φώτη και είμαι Σύμβουλος Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Γ΄Αθήνας (τ.Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής) και τ. προϊσταμένη στο 4ο Νηπιαγωγείο Αγίας Βαρβάρας. Έχω σπουδάσει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και έχω ένα Μεταπτυχιακό στη διαπολιτισμική εκπαίδευση και ένα δεύτερο στη συμπεριληπτική εκπαίδευση και την εκπαιδευτική ρομποτική/STEAM εκπαίδευση. Έχω ένα δεύτερο πτυχίο  από το τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στην Ψυχολογία το 2011 και η  διδακτορική μου διατριβή αφρορά στη Γλώσσα (Αρχαία και Νέα Ελληνική) σε συνδυασμό με τη συμβολή της Μουσικοπαιδαγωγικής και των ΤΠΕ. Το συγγραφικό μου έργο περιλαμβάνει  βιβλία με θεματικές που αφορούν στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, την Παιδική Λογοτεχνία , όπως και την ST(R)EAM προσέγγιση και  Εκπαιδευτική Ρομποτική στο Νηπιαγωγείο. Συγκεκριμένα  αναφέρονται:

“Ετερότητα, Προκατάληψη και Στερεότυπα στη Σχολική Τάξη. Μέθοδοι διαχείρισης από τον Εκπαιδευτικό”  εκδ. Γρηγόρη, 2016
“Κατανοώντας τη Γλώσσα μας, Αρχαία και Νέα Ελληνική μέσα από τον Αίσωπο. Διαφοροποιημένα σχέδια διδασκαλίας” εκδ. Γρηγόρη, 2019
“S.T.R.E.A.M. και Εκπαιδευτική Ρομποτική για παιδιά ηλικίας από 3 έως 8 ετών”  με  Μαρία Ρέλλια, εκδ. Γρηγόρη, 2020
“Ονειρεύομαι να γίνω…μπορώ να γίνω Μηχανικός, Πληροφορικός, Μαθηματικός, Ερευνήτρια” Εκδ. Γρηγόρη, 2021
“Δημιουργώ και Καινοτομώ Διδακτικά Σενάρια ST(R)E(A)M και Εργαστήρια Δεξιοτήτων” με Μαρία Ρέλλια,   Εκδ. Γρηγόρη, 2023
“Συλλογικός τόμος  Διδακτικά σενάρια μέσα από τις Τ.Π.Ε. (εκδ. Γρηγόρη, 2017)” .

Είμαι εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης από το 2017 στο Διατμηματικό Τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών :  «Παιδαγωγική μέσω Καινοτόμων Τεχνολογιών  & Βιοιατρικών Προσεγγίσεων» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κστο Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής  (μαθήματα: Παιδική Λογοτεχνία, Παιδαγωγική της Εικόνας, Ψυχοπαιδαγωγική στην Προσχολική Ηλικία, Εικαστική Έκφραση και Δημιουργικότητα) και έχω έντονο ενδιαφέρον στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας , στην εκπαιδευτική ρομποτική (αξιολογήτρια σε διαγωνισμούς ΕΛΛΑΚ ) και στο STREAM και τη συμβολή τους  στο διδακτικό έργο ως συντονίστρια επιμορφωτών  στα διαδικτυακά προγράμματα του eTwinning και του moodle από το 2014.

Τέλος θα ήθελα να σας παραθέσω και το link του Ιστολογίου μου ως Νηπιαγωγός – Προϊσταμένη του αγαπημένου μου Νηπιαγωγείου, του 4ου Νηπιαγωγείου Αγίας Βαρβάρας !!!!

http://vivifoti.blogspot.com


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΕΕ ΠΕ60, Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.