Συμμετοχή στο CodeWeek

IMG 24ae84692f06e248c996f537a60b8da1 V

Το Νηπιαγωγείο μας δήλωσε συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα  CodeWeek με την δραστηριότητα προγραμματισμού με τίτλο “Φθινοπωρινές διαδρομές”

Αναλυτικά:

Οργανώσαμε, εκπαιδευτικοί και μαθητές, ένα παιχνίδι προγραμματισμού συνδυάζοντας τη θεματική «Φθινόπωρο» με την  CodeWeek

1/Σχεδιάσαμε καρτέλες με διάφορα σύμβολα του φθινοπώρου (φύλλα, ομπρέλα, βροχή, σύννεφα, σαλιγκάρι, ρόδι…) και τις εντάξαμε σε ένα χάρτη Bee Bot πάνω στον οποίο καλούνται τα παιδιά να οργανώσουν – προγραμματίσουν τις φθινοπωρινές διαδρομές της μικρής μελισσούλας.

2/ Όταν ολοκληρώνει την διαδρομή της κάθε φορά η Bee Bot, καταλήγοντας σε κάποια καρτέλα, καλείται ο μικρός προγραμματιστής της να δημιουργήσει μία πρόταση που να περιέχει το αντικείμενο-έννοια που απεικονίζεται στην καρτέλα τερματισμού ,

πχ. Σύμβολο σαλιγκάρι ….  «Μια μέρα πήγα στο πάρκο και ανάμεσα στα δέντρα είδα ένα μικρό σαλιγκάρι!»     (Ρομποτική και καλλιέργεια προφορικού λόγου)

3/ Αποτυπώνεται σε φύλλο εργασίας ο κώδικας της κάθε διαδρομής από τον προγραμματιστή της

Καλές μας διαδρομές!!!