28η Οκτωβρίου

Η προετοιμασία μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ξεκίνησε αρκετές μέρες πριν….

Συζητήσαμε για τα γεγονότα , μάθαμε πατριωτικά τραγούδια και ετοιμάσαμε ωραίες κατασκευές για να στολίσουμε την τάξη μας…

Πρώτα πρώτα  τις σημαίες μας…

  

  

…τα περιστέρια της Ειρήνης…

  

…τους στρατιώτες μας

  

… τα πιάτα με το σήμα της Ειρήνης

…το κανόνι της Ειρήνης

και όταν έφτασε η μέρα της γιορτής είπαμε με καμάρι και δυνατή φωνή τα ποιήματά μας!

  

  

Ζήτω η Ελλάδα μας!!!!

 

 

 

 

Εγγραφή μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

   Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες,

σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), μέσω του οποίου θα έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (εγγραφή σε ηλεκτρονικές τάξεις) καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του Π.Σ.Δ. (https://www.sch.gr/services)

Οι ηλεκτρονικές τάξεις θα χρησιμεύσουν στην περίπτωση που χρειαστεί να γίνει Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (δηλαδή αν ανασταλεί η λειτουργία  τμημάτων ή η Πολιτεία προβεί σε ένα γενικότερο κλείσιμο των σχολείων), προκειμένου να αναρτώνται οι εργασίες των μαθητών και να ενισχύεται η συνεργασία μαθητή- εκπαιδευτικού.

Απαραίτητες ενέργειες για την εγγραφή στις ηλεκτρονικές τάξεις:

  1. Ενημερωθείτε για την εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019.

            https://register.sch.gr/students/admins/studentsNew.php

  1. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών των Νηπιαγωγείων πραγματοποιούν την εγγραφή τους στο Π.Σ.Δ. στο σύνδεσμο : https://register.sch.gr/students/

Για την διαδικασία εγγραφής επισημαίνουμε τα ακόλουθα σημεία:

  • Οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να ακολουθήσουν προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγγραφή.
  • Για την εγγραφή απαιτείται η γνώση του Αριθμού Μητρώου(Α.Μ.) του μαθητή. Ειδικότερα, οι γονείς/κηδεμόνες  των  μαθητών  του σχολείου μας θα λάβουν με μήνυμα(email) τον απαραίτητο Αριθμό Μητρώου (ΑΜ) του παιδιού.
  • Είναι αναγκαία η ορθή αναγραφή τις διεύθυνσης email του και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
  • Στο πεδίο «τμήμα» θα πρέπει να οριστεί ο αριθμός του τμήματος στο οποίο ανήκει ο κάθε μαθητής/τρια, ο οποίος θα λαμβάνεται και αυτός από το σχολείο.
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του μαθητή/τριας αποστέλλεται μύνημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στην διευθυνση που δήλωσε ο γονέας με τα στοιχεία εγγραφής.

 

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία και υποστήριξή σας στην εγγραφή των παιδιών σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.