Αποφοίτηση!

Εικόνα Clipart Πάρτυ Αποφοίτησης νηπιαγωγείο

Η φετινή σχολική χρονιά τελείωσε στις 25 Ιουνίου για τα μισά παιδάκια και στις 26 Ιουνίου για τα υπόλοιπα παιδιά αφού, λόγω συνθηκών, είχαν χωριστεί σε 2 υποτμήματα.

Αποχαιρετιστήκαμε μαζεμένοι ανά τμήμα στην αυλή μας, γονείς και παιδιά,τηρώντας τις αποστάσεις, χωρίς γιορτές, χωρίς χορούς και τραγούδια, σχεδόν βουβά.Παραδώσαμε στα παιδιά τις εργασιές της χρονιάς, το αναμνηστικό τους δίπλωμα και ένα γράμμα από τις δασκάλες γραμμένο …”από καρδιάς”!

     

Ανταλλάξαμε ευχές για καλή πρόοδο στα μελλοντικά πρωτάκια μας, καλή αντάμωση στα προνηπιάκια μας και καλές διακοπές με υγεία σε όλους!!!

Καλές Διακοπές | Mathisis

 

Πρόγραμμα Erasmus+2020

Τέλος το Erasmus για την Βρετανία | Economy Today

Την τελευταία μέρα λειτουργίας του Νηπιαγωγείου,στις 27 Ιουνίου 2020, αφού αποχαιρετήσαμε τα παιδιά μας και η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη, μάθαμε τα ευχάριστα νέα!!!! Το ευρωπαϊκό σχέδιο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, με τίτλο “Inclusion…a journey we are going to take together!” ,που υπέβαλε το σχολείο μας, στα πλαίσια των προγραμμάτων ERASMUS+ ΚΑ1/ Κινητικότητας Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης,  ΕΚΡΙΘΗΚΕ!!!! Τα Νηπιαγωγεία των οποίων τα προγράμματα εγκρίθηκαν σε όλη την Ελλάδα ήταν 7 και μέσα σε αυτά και το 3ο Νηπιαγωγείο Βριλησσίων! Η επιτυχία ήταν πολύ μεγάλη και η χαρά μας ακόμα μεγαλύτερη!

Οι εκπαιδευτικοί που το σχεδίασαν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δομημένους κύκλους μαθημάτων στο εξωτερικό, με αρωγό το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της διδασκαλίας.Ταυτόχρονα οι επαφές με εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτικά συστήματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών και η ανάπτυξη νέων συνεργασιών θα συνεισφέρουν στην εκκίνηση της διαδικασίας χάραξης κοινής πορείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και στην αναβάθμιση του προφίλ του σχολείου μας!

Το 3ο Νηπιαγωγείο Βριλησσίων “ανοίγεται ” στην Ευρώπη!!!!

Συμμετοχή στο Erasmus + / για Σπουδές για το ακαδημαϊκό έτος 2020 ...

 

Καλοκαιρινές δημιουργίες!

Γλυκό καλοκαιράκι αγαπημένο

με πόση εγώ λαχτάρα σε προσμένω…

Γλυκό καλοκαιράκι χαρωπό

Αχ! πόσο σ’αγαπώ!

Μέσα στο διάστημα επαναλειτουργίας των Νηπιαγωγείων, τηρώντας τους κανόνες και χρησιμοποιώντας ατομικά υλικά, τα παιδιά εκφράστηκαν καλλιτεχνικά και στόλισαν το σχολείο μας με υπέροχες καλοκαιρινές δημιουργίες…

ψάρια με χαρτόκουτα, τέμπερες, μαλλιά πλεξίματος και νερομπογιές για φόντο…

  

  

θαλασσινές ζωγραφιές με λαδοπαστέλ…

  

λαχταριστά παγωτά με χαρτόκουτα, οντουλε, ξυλάκια, χρυσόσκονη, παγιέτες…

  

βυθός (ομαδική εργασία)…

  

χελωνάκια για την ημέρα περιβάλλοντος (ομαδική εργασία)…

 

 

 

 

 

 

 

 

λουλούδια από πλαστικά μπουκάλια και τέμπερες…

Ήταν όλα υπέροχα!

Νέες εγγραφές

29ο Νηπιαγωγείο Σερρών - Εγγραφές Νηπίων για το σχολικό έτος 2020-21

Σας ανακοινώνουμε ότι όλες οι εγγραφές και μετεγγραφές νηπίων και προνηπίων, για το σχολ. έτος 2020-21, έγιναν δεκτές.

Θα περιμένουμε με χαρά τoν Σεπτέμβρη τους νέους μαθητές μας!

…και πάλι μαζί!

Κορονοϊός: Επιστροφή στο σχολείο - Ποιες είναι οι δυσκολίες και ...

 

Πρώτη μέρα στο σχολείο, μετά από τρεις μήνες σχεδόν, και οι πρώτοι μαθητές εμφανίστηκαν στην τάξη. Τα παιδιά είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες των 12 παιδιών σε κάθε τμήμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας. Η προσέλευση ήταν μεγάλη και το σχολείο άρχισε να γεμίζει από τα παιδιά του.

Τα συναισθήματα ανάμικτα! Χαρά, ανυπομονησία, ενθουσιασμός, λαχτάρα για το αντάμωμα…φόβος, αμφιβολία, ανασφάλεια, επιφύλαξη για τον τρόπο λειτουργίας, την τήρηση των μέτρων, για το αν όλα θα πάνε καλά…

Οι αίθουσες είχαν διαμορφωθεί κατάλληλα, τα έπιπλα και τα παιχνίδια είχαν απολυμανθεί, τα υλικά των παιδιών ήταν ατομικά, τα αντισηπτικά βρίσκονταν παντού… Τα παιδιά ήρθαν εκπαιδευμένα από τους γονείς, τηρούσαν αποστάσεις, έπλεναν συχνά τα χέρια, άκουγαν με προσοχή τις δασκάλες, τηρούσαν τους κανόνες και στο σχολείο επικρατούσε μια μεγάλη …ησυχία! Στο σχολείο μας που πάντα αντηχούσαν χαρούμενες φωνές και γέλια ….επικρατούσε ησυχία!

Γυρίσαμε στο σχολείο “παγωμένοι”…δασκάλες και παιδιά! Δεν μπορούσαμε να παίξουμε όλοι μαζί, να συνεργαστούμε στο ίδιο τραπέζι όπως παλιά, να αγγίξουμε ο ένας τον άλλο, να αγκαλιαστούμε…να…να…

 

 

Μάθαμε σιγά σιγά στη διάρκεια της μέρας να επικοινωνούμε από απόσταση, να εκφράζουμε με λόγια την αγάπη μας ή τα συναισθήματά μας, να αγκαλιαζόμαστε από …. μακριά

Ο πάγος έσπασε σιγά σιγά…κι αρχίσαμε να προσαρμοζόμαστε στη νέα  πραγματικότητα.

Ελπίζουμε να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό…και να περνάμε όμορφα στο σχολείο μας όπως και πριν…