Την Πέμπτη 17-3 επισκεφτήκαμε το Κτήμα Πασπάτη στα πλαίσια του προγράμματος που υλοποιούμε σχετικά με την υγιεινή διατροφή. Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν η γνωριμία και γευσιγνωσία της κρητικής παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής από τη Μινωική Κρήτη εως σήμερα.
Η κ. Πασπάτη με τον σεφ της κουζίνας της μας παρουσίασαν κρητικά προιόντα όπως γραβιέρα, φρούτα , λαχανικά, αυγά, μέλι, παξιμάδι με λάδι, ελιές, ντομάτα, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς, χειροποίητα μακαρόνια (σκιουφιχτά), χόρτα κ.α και στη συνέχεια εξήγησαν στα παιδιά την προτίμηση των τουριστών στην κρητική κουζίνα.
Αρκετά από αυτά δοκίμασαν τα παιδιά.
Μας πρόσφεραν γεύμα :καπρικό σουβλάκι, πατατοσαλάτα με αυγό, γιαούρτι με άνηθο, οφτές πατάτες.
Ευχαριστηθήκαμε παιχνίδι στον εξωτερικό χώρο του κέντρου και φύγαμε χορτάτοι και ενημερωμένοι για το ποιες τροφές τελικά μας προσφέρουν ευεξία και μακροζωία.