Επιστροφή στο σχολείο!

afisa_xairetismoi_pdf

Αγαπητοί γονείς,

όπως ήδη γνωρίζετε, από Δευτέρα 1 Ιουνίου, επαναλειτουργούν τα νηπιαγωγεία. Καλούμαστε λοιπόν να επιστρέψουμε στα αγαπημένα μας σχολεία κάτω από νέες συνθήκες και προδιαγραφές.

Καθώς τα τμήματα του νηπιαγωγείου μας έχουν πάνω από 15 παιδιά χωρίζονται το καθένα, όπως ορίζει η εγκύκλιος σε δύο υποτμήματα. Το πρώτο θα προσέρχεται Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και το δεύτερο Τρίτη – Πέμπτη. Εβδομάδα παρά εβδομάδα θα προσέρχονται στο σχολείο τα υποτμήματα εναλλάξ όσον αφορά τις ημέρες.

Ο χώρος των αιθουσών και η διάταξη των τραπεζιών έχει γίνει σύμφωνα με την εγκύκλιο. Τα παιδιά μεταξύ τους πρέπει να έχουν 1,5μ απόσταση και η εκπ/κος 2μ απόσταση από τα παιδιά. Η χρήση μάσκας και γαντιών είναι προαιρετική για εκπ/κους και μαθητές. Αντίστοιχα έχουμε λάβει τα μέτρα μας για τη χρήση των παιχνιδιών και υλικών.

Κάθε παιδί από εδώ και στο εξής θα έχει την προσωπική του θέση και θα χρησιμοποιεί τα προσωπικά του υλικά μαρκαδόρους, ψαλιδάκι, κόλλα και ό,τι άλλο χρειαστεί θα το έχει μόνο για ατομκή του χρήση. Δυστυχώς για αυτό το διάστημα δεν μοιραζόμαστε αντικείμενα, παιχνίδια, βιβλία, όπως αποφεύγουμε να φέρνουμε προσωπικά μας αντικείμενα από το σπίτι.

Το δεκατιανό τους θα το τρώνε όπως πάντα στα τραπέζια της αίθουσας, θα έχουν οπωσδήποτε το προσωπικό τους νερό και μία πετσετούλα για το τραπέζι την οποία θα παίρνουν μαζί τους κάθε μέρα. Δεν θα μένει πια στο σχολείο. Ούτως ή άλλως πρέπει να αυτοεξυπηρετούνται και ιδιαίτερα λόγω των συνθηκών θα πρέπει να φοράνε άνετα ρούχα, χωρίς δύσκολα κουμπώματα, παπούτσια χωρίς κορδόνια και το φαγητό τους να είναι σε σκεύη που ανοίγουν εύκολα και κομμένο όποτε χρειάζεται.

Στο διάλειμμα θα βγαίνουμε ένα ένα υποτμήμα και δεν μπορούν να φέρνουν μπάλα, καθώς απαγορεύεται από την εγκύκλιο.

Ιδιαίτερα χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας και τη συνεργασία σας κατά την προσέλευση και αποχώριση των παιδιών από το σχολείο. Στην προσέλευση θα αφήνετε το παιδί στην είσοδο του νηπιαγωγείου και δεν επιτρέπεται να μπείτε εσείς οι γονείς. Αντίστοιχα στην έξοδο θα βγαίνουμε όπως πάντα τμήμα τμήμα αλλά και εσείς οι γονείς θα πρέπει να κρατάτε τις απαραίτητες αποστάσεις έξω μεταξύ σας. Μην ξεχνάμε αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά μας.

Στις τσάντες των παιδιών μπορείτε να τους έχετε μαντηλάκια απολυμαντικά και αντισηπτικά επιπροσθέτως αυτών που μας προμήθευσε η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου και ήδη βρίσκονται στο σχολείο μας .

Είναι γεγονός ότι για αυτό το διάστημα η λειτουργία του νηπιαγωγείου θα αλλάξει κάπως. Θα είμαστε όσοι επιτρέπεται μαζί με τους τρόπους που επιτρέπεται, αλλά ο καθένας θα φροντίζει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για το καλό του εαυτού του, της οικογένειάς του, των φίλων του, της δασκάλας του και τις οικογένειες αυτών. Θα είμαστε και πάλι μαζί ομάδα μόνο που αυτή τη φορά θα βάλουμε νέους κανόνες και θα πρέπει όπως πάντα να τους τηρούμε!

Σε περίπτωση που κάποιο παιδί ή και κάποιο μέλος από την οικογένειά του δεν αισθάνεται καλά, έχει βήχα, καταρροή πυρετό ή οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα δεν προσέρχεται στο σχολείο.

Εάν κάποιος γονιός επιθυμεί να μην φέρει το παιδί του στο σχολείο μπορεί να προσκομίσει Υπεύθυνη δήλωση.

Συνεχίζουμε με αισιοδοξία τη σχολική μας χρονιά κάτω από νέες συνθήκες και δεδομένα με κύριο στόχο την υγεία όλων μας. Σε αυτό το μικρό διάστημα που μας απομένει βάζουμε νέους στόχους κοινωνικούς και συνεχίζουμε την επίτευξη των παιδαγωγικών μας .

Με εκτίμηση,
οι νηπιαγωγοί.

Υ.Γ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαζί με τα παιδιά σας τα παρακάτω βίντεο για τους νέους κανόνες επιστροφής στο σχολείο:

Πάμε πίσω στα σχολεία με ασφάλεια και υγεία: https://safeyoutube.net/w/eRgH

Επιστροφή στα σχολεία: https://safeyoutube.net/w/9n1H

Συμβουλές για μικρούς κορονομαχητές: https://safeyoutube.net/w/HOgH

και μία μικρή διασκεδαστική αφίσα για το πώς μπορούμε να χαιρετιόμαστε τώρα: