Μόνο ένα λουλούδι

expFlower02ηλιοτρόπιο

Για τη γιορτή των λουλουδιών συνήθως πηγαίνουμε κάπου εκδρομή και μαζεύουμε λουλούδια για να φτιάξουμε στεφάνι. Επειδή φέτος οι συνθήκες είναι διαφορετικές και δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να πάμε στην εξοχή, θα κάνουμε κάτι άλλο.

Μπορούμε να βρούμε μόνο ένα λουλούδι και να το αποδομήσουμε, να το διαλύσουμε στα βασικά μέρη του, όπως έκανε ο εικαστικός καλλιτέχνης fong qi wei με αυτό το ηλιοτρόπιο:

Δείτε κι άλλα λουλούδια από τον fong qi wei εδώ: https://fqwimages.com/explodedflowers/

Θα χρειαστούμε ένα λουλούδι και ένα χαρτί.

Βρείτε ένα λουλούδι. Πάρτε ένα χαρτί (αν το λουλούδι σας είναι άσπρο χρησιμοποιήστε ένα χρωματιστό χαρτί για να φαίνεται). Τοποθετήστε το λουλούδι σας στο κέντρο του χαρτιού. Βγάλτε το μία φωτογραφία. Και τώρα ξεκινήστε να βγάζετε ένα ένα τα πέταλα και να τα τοποθετείτε πάνω στο χαρτί περιμετρικά από έξω προς τα μέσα. Χρειάζεται συγκέντρωση και λεπτή κινητικότητα. Μόλις τελειώσετε, βγάλτε μία φωτογραφία. Μετά μπορείτε να κολλήσετε τα πέταλα, να τους αλλάξετε θέση, να χρωματίσετε με μαρκαδόρους όπως θέλετε, να φτιάξετε στεφάνι μόνο με αυτό το λουλούδι, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε! Βγάλτε πάλι φωτογραφία, το λουλούδι μας έχει αποδομηθεί σε τρεις φάσεις.

Βέβαια, αν καταφέρετε να πάτε κάπου ή να φτιάξετε πρωτομαγιάτικο στεφάνι, περιμένουμε και αυτές τις φωτογραφίες, να μας δώσουν λίγο χαρά.

Τα δικά σας λουλούδια, είναι όλα καταπληκτικά!

Αντωνία

Μαργερίτα

Λεάντρο

Μαριτίνα

Νάνσυ

Στάθης

Γιώργος

Νικόλας Απ.

Μελίνα

Σπύρος

Χρήστος Γ.

Αγγελική

Παναγιώτα