Ξεφυλλίζοντας στον… αέρα!

Aφίσα για την 1η ραδιοφωνική εκπομπή

Το 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής, σε συνεργασία με το European School Radio — Το Πρώτο Μαθητικό  Ραδιόφωνο και στο πλαίσιο των δράσεών του για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δημιουργεί μια νέα δράση επικοινωνίας για εκπαιδευτικούς και μαθητές της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας.

Εκπαιδευτικοί με συγγραφικό έργο, αλλά και μαθητές που έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, διαβάζουν πεζογραφήματα (παραμύθια, διηγήματα, αποσπάσματα από νουβέλες και μυθιστορήματα) που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι.

Σα να ξεφυλλίζεις ένα μοναδικό ηχητικό άλμπουμ μέσα από την συχνότητα του Esradio, ανακαλύπτοντας ξανά τη μαγεία της ακρόασης.

Οι εκπομπές, που θα έχουν διάρκεια από 15 μέχρι 30 λεπτά, θα μεταδίδονται για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κάθε Τρίτη, στις 6 το απόγευμα, στην εκπαιδευτική ζώνη πρωτοβάθμιας του προγράμματος, ενώ για τη Δευτεροβάθμια σε ανάλογη εκπαιδευτική ζώνη, που θα ανακοινωθεί σύντομα. Μετά την πρώτη μετάδοσή τους, θα είναι διαθέσιμες ως podcast, στο αρχείο των εκπομπών του Esradio και στην ιστοσελίδα του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής (https://blogs.schpekesekesat).

Στην πρώτη εκπομπή, που θα μεταδοθεί την Τρίτη 28/4 και ώρα 6 το απόγευμα, η Φυλλιώ Νικολούδη, ΣΕΕ ΠΕ60, μας διαβάζει το βιβλίο της «Το χαρούμενο λιβάδι», μια μαργαριταρένια ιστορία με λίγη παπαρουνόσκονη.