Follow Green

follow-green

Το σχολείο μας έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου  FollowGreen.  Το  FollowGreen  αποτελεί μία ψηφιακή πλατφόρμα για Δήμους, με σκοπό την επιβράβευση των πολιτών που επαναχρησιμοποιούν και ανακυκλώνουν.

Ξεκίνησε η Σχολική Δράση “Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει” στα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση των μαθητών σε ζητήματα σχετικά με την ανακύκλωση.

Η Σχολική Δράση υλοποιείται από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Μοσχάτου – Ταύρου, τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και την Περιφέρεια Αττικής,την ΑΦΗΣ Α.Ε. και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου Κάθε Κουτί Μετράει στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα ανακυκλώνουν χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες σε ειδικούς κάδους εντός των σχολικών μονάδων. Τα ανακυκλώσιμα υλικά θα ζυγίζονται και κάθε σχολείο θα συγκεντρώνει πόντους επιβράβευσης ανάλογα με την ποσότητα των υλικών που ανακυκλώνει.

Επιπλέον, οι γονείς των μαθητών έχουν ενεργό ρόλο στη διεξαγωγή της σχολικής δράσης, καθώς έχουν τη δυνατότητα να δωρίσουν μέσω της πλατφόρμας έως και 100 πόντους μηνιαίως στο εκάστοτε σχολείο, ενισχύοντας τις προσπάθειες των μαθητών.

Στο τέλος της περιβαλλοντικής δράσης, ο Δήμος θα επιβραβεύσει όλους τους συμμετέχοντες.

Στο δικό μας νηπιαγωγείο ανακυκλώνουμε χαρτί και μπαταρίες, οπότε αυτά τα υλικά είναι ευπρόσδεκτα να τα φέρετε από το σπίτι σας για να τα ανα κυκλώσουμε. Επίσης, θα μας βρείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο https://followgreen.gr/moschato-tavros/school, για να δωρήσετε τους πόντους σας.