Το ταξίδι του Αη Βασίλη σε όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία του έργου τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας!

Με πολλή χαρά ανοίξαμε και καμαρώσαμε το πακέτο του Αη Βασίλη που ξεκίνησε από το σχολείο μας, ταξίδεψε σε όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία σε όλη την Ελλάδα και αποτελεί ένα μαγικό δημιουργικής συνεργασίας και συμμετοχής έργο.

Αη Βασίλη και του χρόνου! 

Το ταξίδι  του Αη Βασίλη σε όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία του έργου τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας!

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Το πρόγραμμα << τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας>> έχει τελειώσει και αποχαιρετούμε τους φίλους etwinners σε όλη την Ελλάδα.

Καλή αντάμωση φίλοι μας!

 

Το πακέτο του Αη Βασίλη που ξεκίνησε από το Νηπιαγωγείο μας , έκανε το γύρο της Ελλάδας καθώς επισκέφτηκε τα 16 συνεργαζόμενα σχολεία του προγράμματός μας γέμεισε με ευχές και έργα των παιδιών, επέστρεψε στο Ρέθυμνο και μας παραδόθηκε από την συνιδρύτρια του έργου <<τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας>> κ.Άννα Φανουργιάκη προϊσταμένη του 13ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου! 

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματός μας την Δευτέρα 29 Γενάρη 2018. Οι γονείς και τα παιδιά μας συμμετείχαν με ζωντάνια και ενθουσιασμό.Θαυμάσαμε τους μικρούς και μικρές μας etwinners μέσα από μία παρουσίαση με διαφάνειες, video και έκθεση έργων των παιδιών, που περιλάμβανε όλες τις δραστηριότητες του σχολείου μας στις σελίδες του έργου

<<τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας>> ! 

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Οι γονείς αξιολογούν το πρόγραμμα <<Τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας>>

Τα παρακάτω είναι λόγια των γονέων απαντώντας στην ερώτηση του σχετικού ερωτηματολόγιου αξιολόγησης του προγράμματος :

<<Αξιολογήστε με λίγα λόγια το πρόγραμμα eTwinnig <<Τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας>>, σε σχέση και με το τι μετέφεραν τα παιδιά από την εμπειρία τους στο σπίτι.

Η καρδιά των Χριστουγέννων φέτος χτύπησε <<στα Χριστούγεννα της καρδιάς μας>>. Το δικό μου Νηπιαγωγάκι μετέφερε την εμπειρία του και τα αισθήματα του σε μας τους γονείς, στα αδέλφια, στον παππού και στη γιαγιά. Το παιδί μας μοιράζεται με τους ανθρώπους που αγαπάει ό,τι έχει μέσα στην καρδούλα του!! Χαίρομαι πολύ λοιπόν που το έβαλε και αυτό. Πολύ σημαντικό , για εμάς.

Το πρόγραμμα έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν τον <<άλλο>> και να μοιραστούν μαζί του σκέψεις, συναισθήματα και ιδέες. Ενίσχυσε τη συνεργατικότητα των παιδιών την ενδυνάμωση των ομάδων, την ανάγκη να βγουν από την τάξη τους –έστω εικονικά- και να κάνουν ένα ταξίδι στην Ελλάδα, γνωρίζοντας νέους φίλους.

Μεγάλος ενθουσιασμός για τον τρόπο επικοινωνίας με τα άλλα σχολεία σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Η οπτική επαφή  μαζί τους από την μικρή οθόνη.

Το πρόγραμμα βοήθησε στο να λειτουργούν πιο ομαδικά μετέχοντας σε μια μεγάλη ομάδα από την Ελλάδα αυτή τη φορά κατάλαβε πόσο μεγάλη είναι η Ελλάδα και πόσο εύκολα επικοινωνεί κάποιος με ένα παιδί που είναι σε μεγάλη απόσταση.

Μέσω του προγράμματος ενισχύθηκαν οι γνώσεις γύρω από το internet του παιδιού και απέκτησε και μια εικόνα του χάρτη της Ελλάδας σε σχέση με το πού βρισκόμαστε και με τα υπόλοιπα μέρη της χώρας μας.

Ενθουσιάστηκε από την συμμετοχή του σε όλο το πρόγραμμα αυτό. Ερχόταν πάντα χαρούμενος σπίτι να μου πει εμπειρίες.

Μου έλεγε ότι μιλούσαν με τα άλλα παιδιά μέσω υπολογιστή και παίζανε και παιχνίδια.

Το πρόγραμμα e-twinning μας άρεσε πάρα πολύ. Το παιδί μας γυρνούσε ενθουσιασμένο από το σχολείο και μας μίλαγε για αυτό. Του άρεσε πολύ η επικοινωνία με τα παιδιά από τα άλλα σχολεία και οι εργασίες που κάναν.

Πολύ ενθουσιασμό για κάτι πρωτόγνωρο για εκείνη αλλά και για εμάς. Ωραίος τρόπος επικοινωνίας με παιδιά άλλων πόλεων.

Πολύ καλό. Ακούγαμε συνεχώς <<τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας>>.

Πολλή χαρά και ενθουσιασμός.

Χαρά, φιλία, αγάπη, γνωριμία με άλλα σχολεία.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η κόρη μου μετέφερε μόνο θετικά στοιχεία ακόμα και πάνω στη χρήση του H/Y. Ήταν ανέλπιστα εποικοδομητικό.

Το πρόγραμμα ήταν πολύ ωραίο!΄Εφερε σε επαφή τα παιδιά μας με παιδιά από άλλες περιοχές!Ήταν πολύ χαρούμενα και είχαν ανυπομονησία για να δουν και να μιλήσουν με τα άλλα παιδάκια.

‘Ηταν ένα πρόγραμμα το οποίο άρεσε πολύ στα παιδιά και άφησε καλές εντυπώσεις!Καλό θα ήταν να γίνεται συχνότερα για να μπορούν τα παιδιά να έρχονται σε επαφή και με άλλα παιδιά σε άλλα σε άλλα μέρη της Ελλάδας, για να μπορούν να συνομιλούν και να ανταλλάσσουν τις εμπειρίες του από το σχολείο!

Το πρόγραμμα e-Twinning <<τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας>> ήταν αρκετά καλό. Τα παιδιά έμαθαν για τους υπολογιστές, έκαναν νέους φίλους και πέρασαν καλά.

Τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα με τα καθημερινά δρώμενα και μετέφεραν στο σπίτι τη χαρά τους για την επικοινωνία και την καινούρια τους εμπειρία.

Της άρεσε πάρα πολύ να μιλάει με τα παιδάκια που ήταν σε μακρινά σχολεία και περίμενε με ανυπομονησία την επόμενη συνομιλία.

Το πρόγραμμά μας έφτασε στο τελευταίο του στάδιο  αυτό της παρουσίασης -διάχυσης στους γονείς.Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου μας τη Δευτέρα 29 Γενάρη στις 5:30μ.μ.

                                                                          Σας περιμένουμε!

Δημιουργήσαμε εκδήλωση στο etwinning live για την παρουσίαση του έργου μας στους γονείς.

Ήρθε και η ώρα της αξιολόγησης από τα παιδιά μας που με μεγάλη προθυμία συμπληρώνουν τα ερωτηματολόγια που απευθύνονται σε αυτά και αξιολογούν τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας!

Η συνεργατική ιστορία του προγράμματός μας <<Τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας>>

http://www.storyjumper.com/book/showframe/46796836/%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-etwinning-2017-18#page/1

Ολοκληρώνεται το πρόγραμμά μας<< Τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας>> με το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου με τις κάρτες και τα στολίδια των φίλων μας από όλη την Ελλάδα!Ευχαριστούμε πολύ και νιώθουμε την αγάπη και τη μαγεία της χαρούμενης αυτής γιορτής!

<<Δέντρο χριστουγεννιάτικο έκαμα την καρδιά μου,

δεκαπέντε δωράκια σ’ αγαπώ έδεσα στα κλαδιά μου!>>

                                                                                                                         Καλά Χριστούγεννα, φίλοι μας!

Με πολλή χαρά πήραμε και τις κάρτες των φίλων μας από το 3ο Νηπιαγωγείο Διδυμοτείχου και το 13ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου!Ευχαριστούμε!

Με τα παραδοσιακά κρητικά κάλαντα ασχοληθήκαμε στα πλαίσια του προγράμματός μας τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας!

Μεγάλη η χαρά μας για τις κάρτες και τα στολίδια που μας στέλνουν οι φίλοι μας από τα Νηπιαγωγεία της Ελλάδας!

Κατά τη διάρκεια του προγράμματός μας μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες συνεργατικού χαρακτήρα όπως απάντηση σε αίνιγμα, συμπλήρωση συννεφόλεξου με λέξεις για τα Χριστούγεννα, δημιουργία συνεργατικής ιστορίας από όλα τα συνεργαζόμενα Νηπιαγωγεία του προγράμματός μας!

 

Μια πολύ ωραία και συνεργατική ατμόσφαιρα είχαμε σήμερα 13/12/2017 τα παιδιά του 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών και του 3ου Ρεθύμνου, καθώς ζωγραφίσαμε το χριστουγεννιάτικο στεφάνι μας!Ανταλλάξαμε ιδέες και προτάσεις και ξεκινήσαμε με τα πινέλα της καρδιάς μας ζωγραφίζοντας ταυτόχρονα και online!

Καλά Χριστούγεννα , φίλοι μας!

Ζωγραφίσαμε συνεργατικά με το 13ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου

 Κάθε πρωί κρεμιόμαστε -κυριολεκτικά- στο γραμματοκιβώτιο, περιμένοντας φακέλους από τους etwinning φίλους μας από όλη την Ελλάδα. Ανυπομονούμε να τους ανοίξουμε για να στολίσουμε το δέντρο μας  , με τα στολίδια και τις κάρτες  που μας στέλνουν.

 

 

Πολλή χαρά σήμερα 8 Δεκέμβρη2017  στο 3ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου!Έξι φάκελοι για μας από τους φίλους μας της Α’τάξης Ταξιάρχη και των Νηπιαγωγείων, Μεσορόπης, Χαιρώνειας, 4ο Φαρσάλων, Στερνών Χανίων, 9ο Αμπελοκήπων Θεσ/νίκης ήρθαν με κάρτες και στολίδια όλα φτιαγμένα από τα χέρια σας!

Και έτσι αρχίσαμε να στολίζουμε το δέντρο των Χριστουγέννων της καρδιάς μας!Ευχαριστούμε!

Σπουδαία μέρα η σημερινή 5/12/2017  για μας στο 3ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου!Δεχθήκαμε την πρώτη μας κάρτα και το πρώτο μας στολίδι από τα παιδιά του 15ου Νηπιαγωγείο Γαλατσίου!Χαρήκαμε πολύ και σας στέλνουμε αγάπη μαζί με το ευχαριστώ μας!Και έτσι που ήμασταν όλοι μαζί γράψαμε και μερικές λέξεις για το Δεκέμβρη και είδαμε τα νέα των φίλων μας…Να είστε όλοι καλά!

Ταχυδρομείο

Το πρόγραμμά μας κορυφώνεται και εμείς ετοιμάσαμε κάρτες και στολίδια για τους φίλους μας στα σχολεία της καρδιάς μας. Πήγαμε και στο ταχυδρομείο όλοι μαζί και τις ταχυδρομήσαμε.  Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά , φίλοι μας!!!cards 1

Παιχνίδια στην πλατφόρμα του etwinning μας δίνουν ευκαιρίες ψυχαγωγίας και μάθησης.Πάζλς, παιχνίδια γνώσεων, ερωτήσεις, ταξινομήσεις, παιχνίδια γλώσσας και μαθηματικών.

 ΄Ωρα για παιχνίδι

Το πρόγραμμά μας συνεχίζεται δυναμικά και μας εμπνέει , τραγούδια, βιβλία και γωνιά χριστουγεννιάτικη παρέα με το etwinning

χριστουγεννιάτικη γωνιά ολοήμερου

Στο καλό Αη Βασίλη! Καλό ταξίδι! Καλή συνέχεια!…Αποχαιρετίσαμε τον Αη Βασίλη  δίνοντας τις ευχές μας και την αγάπη μας για τα υπόλοιπα σχολεία των φίλων μας etwinners’ την Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017!

οι ευχές μας στον Αη Βασίλη

Πέμπτη ήρθε ο Αη Βασίλης στο σχολείο μας και Παρασκευή ανακαλύψαμε τα ίχνη του !!! Μια μεγάλη «πατημασιά», ένα πιάτο με ψίχουλα και μεγάαααλη  φαντασία ήταν αρκετά για να ξεκινήσει ένα χριστουγεννιάτικο παιχνίδι στο σχολείο μας. Ψάχνουμε κάθε μέρα με αγωνία τα ίχνη του Αη Βασίλη. Μέχρι τα Χριστούγεννα τί άλλο θα μας αφήσει;

Για του λόγου το αληθές φωτογραφήσαμε τα πρώτα ίχνη του για να σας τα δείξουμε.

Τα ίχνη του Αη Βασίλη (1)

CAM03617       CAM03625

 

Βρίσκαμε φακέλους με κομμάτια puzzle σε διάφορα σημεία του σχολείου μας. Μόλις λάβαμε την επιστολή του με ευχές και οδηγίες για την κατασκευή του puzzle, στρωθήκαμε στην δουλειά, ενώσαμε τα κομμάτια και μια όμορφη εικόνα σχηματίστηκε.

Όλοι εμείς χαμογελαστοί και αγκαλιασμένοι στην αυλή μας!!!

Το ερώτημα είναι πότε έβγαλε την φωτογραφία και δεν τον είδαμε;

Μπράβο Αη-Βασίλη για το παιχνίδι και το puzzle. Τελικά δεν μας ξεγέλασες!

        

 


Ήρθε σήμερα 9/11/2017 ο Αη Βασίλης στο σχολείο μας!Μας έφερε και δέμα!Ενθουσιασμός και επιφωνήματα έκπληξης και χαράς συνόδευσαν την άφιξή του. Οι κυρίες διάβασαν το μήνυμά του, μας είχε μία επιστολή (ειδικά για το Νηπιαγωγείο μας) και τα παιδιά με γιορτινή διάθεση τον βοήθησαν να συνεχίσει το ταξίδι του σε όλα τα σχολεία της χαρούμενης παρέας μας!Εtwinners ετοιμαστείτε!Έρχεται!!!!!!!!!!!!

Το δέμα του Αη Βασίλη

το παζλ του Αη Βασίλη

Mια μεγάλη παρέα μαζευτήκαμε την Παρασκευή 3/11/2017 το μεσημέρι μπροστά στους υπολογιστές για να γνωρίσουμε φίλους από Πάτρα, Γαλάτσι, Χανιά και Ρέθυμνο , να τραγουδήσουμε , να πούμε τα νέα μας και να δώσουμε την υπόσχεση ότι θα τα ξαναπούμε μέσω skype. Μας άρεσαν οι κυρίες τους και τις ζωγραφίσαμε για να τις αναρτήσουμε στο etwinning.

μια παρέα στο skype

Την  Πέμπτη 2 /11/2017  επικοινωνήσαμε με skype με το 4ο Νηπ. Αρτέμιδας. Μας άρεσε πολύ γιατί μας είπαν το αγαπημένο τους τραγούδι και εμείς τους αφιερώσαμε το  αγαπημένο μας «Ο Δράκος». Ηχογράφησαν τις φωνούλες τους και το ανέβασαν στην πλατφόρμα του προγράμματος για να το μάθουμε. Εμείς τους ετοιμάσαμε μια έκπληξη. Γράψαμε το τραγούδι μας , το εικονογραφήσαμε και θα το ταχυδρομήσουμε στο σχολείο τους. Η Πέμπτη ήταν μια κουραστική μέρα και επιτέλους σχολάσαμε…   1

 

2   «Κυρία, σήμερα κουράστηκα»     

 

» Ο ΔΡΑΚΟΣ»

(αφιερωμένος στο 4ο Νηπ. Αρτέμιδας)

CAM03541[1]       

Αφήστε μια απάντηση