Επιστροφή στο σχολείο Μάης 2021

«Ο Κουκούσκα είναι κούκος (ρώσικα: кукушка/kukuska=κούκος). Ένα ανοιξιάτικο πρωινό ξύπνησε και βγήκε βόλτα στο δάσος. Παράξενο! Κάποια δέντρα ήταν κομμένα στα δύο. Πιο παράξενο: οι καμηλοπαρδάλεις είχαν χάσει το λαιμό τους. Και τα αξιοπερίεργα συνεχίστηκαν. Πουλιά χάνονταν στον ουρανό, ο χαρταετός των παιδιών εξαφανίστηκε και το χειρότερο… έλειπε ένα κομμάτι ουρανού. Μα ο Κουκούσκα είχε αποφασίσει να λύσει αυτό το μυστήριο. Και θα το λύσει.

Η Μάρω Κατσίκα,  φτιάχνει ένα ακόμα εξαίσιο picturebook όπου το βραχύ, λιτό, ξεκάθαρο κείμενο συνδιαλλέγεται απολαυστικά με τις πολύχρωμες γεωμετρίες της δημιουργώντας ένα ονειρικό βιβλίο».(elniplex,από την παρουσίαση του βιβλίου).Aυτό το βιβλίο απολαύσαμε και ζωγραφίσαμε ό,τι μας άρεσε, κυρίως τον Κουκούσκα.

Ο κύκλος ζωής της πεταλούδας

Ο αριθμός 8

Τα ζάρια μας

Μάχη της Κρήτης (Γερμανικά Luftlandeschlacht um Kreta) ονομάζεται η επιχείρηση κατάληψης της Κρήτης από τους Γερμανούς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και συγκεκριμένα από το πρωί της 20ης Μαΐου 1941, όταν ξεκίνησε η αεραπόβαση των Γερμανών με συνθηματικό όνομα «Unternehmen Merkur» (Επιχείρηση Ερμής) εναντίον του νησιού, ως την 1η Ιουνίου. Με την επιχείρηση αυτή οι Γερμανοί κατάφεραν να καταλάβουν το νησί από τις αγγλοελληνικές συμμαχικές δυνάμεις, ωστόσο αυτή τους η επιτυχία κόστισε τόσο πολύ ώστε να μην επιχειρήσουν ξανά άλλη αεροπορική έφοδο της ίδιας κλίμακας κατά τη διάρκεια του πόλεμου.

Σήμερα, η μάχη της Κρήτης θεωρείται η πρώτη μεγάλη αεραποβατική επιχείρηση και παραμένει μοναδική στο ότι ο κύριος αντικειμενικός σκοπός κατελήφθη εξ ολοκλήρου από αέρος. Η μάχη θεωρείται επίσης πολύ σημαντική για τους Κρητικούς, λόγω της αναπάντεχης σθεναρής αντίστασης που πρόβαλλαν εναντίον των αριθμητικά ανώτερων Γερμανών και του μεγάλου τιμήματος που είχε η επίθεση, και η επακόλουθη κατοχή, στον πληθυσμό του νησιού. (από Βικιπαίδεια)

Την ιστορία » Φόρα το χαμόγελό σου» της Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη διαβάσαμε και επεξεργαστήκαμε με την ψυχολόγο μας κ.Ραφαηλία. Ζωγραφίσαμε τα συναισθήματά μας.

Ο Ρόκκος είναι ένα γατάκι που του αρέσει να δείχνει πάντα σκυθρωπό. Δε χαμογελάει ποτέ. Όμως μια μέρα το πρόσωπό του φωτίζεται από ένα τεράστιο χαμόγελο και η ζωή του αλλάζει. Τι θα κάνει τώρα ο Ρόκκος; Θα κατσουφιάσει ξανά ή μήπως… δε θέλει πια; (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Η γιορτή της μητέρας

Με πολλή μεγάλη χαρά επιστρέψαμε στο σχολείο μας μετά από 6 εβδομάδες τηλεκπαίδευσης και τις διακοπές του Πάσχα. Το σχολείο μας αγαπημένο και οι φίλοι και συμμαθητές μας μαζί με τις κυρίες μας μας υποδέχτηκαν με χαμόγελο και αγάπη. Συνεχίζουμε με ασφάλεια και προσοχή λαμβάνοντας όλα τα μέτρα.

Η πρώτη μας εργασία τι άλλο… η καλύτερη ανάμνησή μας από το φετινό Πάσχα.

 

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 επιστρέφουμε στο αγαπημένο μας σχολείο και θα ξαναδούμε τους φίλους μας!!! Η επιστροφή μας θα γίνει με ασφάλεια και προσοχή παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Αγαπημένα μας παιδιά, σας περιμένουμε με χαρά!

Αγαπημένοι μας γονείς, σας παραθέτουμε την αναλυτική ΚΥΑ για να διαβάσουμε τις οδηγίες.

Με αγάπη ο Σύλλογος Διδασκόντων 3ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου

Για τη σύνδεση με την πλατφόρμα δήλωσης αποτελεσμάτων πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο/link:

https://dilosi.services.gov.gr/login?template=COVID19-SCHOOL-CARD&next=/templates/COVID19-SCHOOL-CARD/create/&Λήψη αρχείου

 

Αφήστε μια απάντηση