“World Children’s Council” June 2021

awarded-etwinning-school-label-2020-21

Το World Children’s Council  είναι ένα eTwinning project καρδιάς φτιαγμένο από τα παιδιά για τα παιδιά.Τα παιδιά ασχολήθηκαν με τα δικαιώματά τους τα οποία είναι δικαιώματα και όλων των ανθρώπων, την στέγη, το νερό, τη διατροφή και το παιχνίδι. Οι μαθητές μου ένιωσαν ότι είναι ενεργά μέλη ενός συμβουλίου  που φαντάστηκε, σχεδίασε, αποφάσισε, οργάνωσε και δημιούργησε ένα κόσμο χαρούμενο και ασφαλή για τα παιδιά, έναν κόσμο με σπίτι, καθαρό νερό, φαγητό και παιδικές χαρές. Οι μαθητές οργανώθηκαν σε μικτές ομάδες των συνεργαζόμενων σχολείων οι οποίες ερεύνησαν το κάθε θέμα, ανέλαβαν πρωτοβουλία, πήραν αποφάσεις, πειραματίστηκαν, πρότειναν λύσεις, συνεργάστηκαν   και δημιούργησαν συνεργατικά προϊόντα πρωτότυπα και χρήσιμα για τα παιδιά. Οι εκπαιδευτικοί του έργου συνεργάστηκαν σε μικτές ομάδες συντονισμού των θεμάτων του σε πνεύμα αγάπης και φιλίας. Οι μαθητές μου απόλαυσαν τη συμμετοχή μας στο έργο με  χαρά, καλλιέργησαν δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας, απέκτησαν εμπειρίες και ανέπτυξαν πραγματική ενσυναίσθηση για τα προβλήματα των παιδιών του κόσμου. Εγώ και οι μαθητές μου νιώθουμε χαρούμενοι που συμμετείχαμε σε αυτό το ονειρεμένο έργο, που συνεργαστήκαμε με αυτή την υπέροχη ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Σερβίας και της Ισπανίας σε κλίμα φιλίας και δημιουργίας. World Childrens Council, σε ευχαριστούμε για την εμπειρία , φίλοι μας etwinners, σας ευχαριστούμε για την συνεργασία και τη φιλία.

Πήραμε με χαρά και περηφάνια τα αναμνηστικά διπλώματα του έργου μας! Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά των ομάδων, συγχαρητήρια στο Συμβούλιο των παιδιών.

 

Τα μέλη του Παγκόσμιου Συμβουλίου των παιδιών του έργου μας εργάστηκαν με ενθουσιασμό και δημιουργικότητα και έφτιαξαν ένα ονειρεμένο χωριό για τα παιδιά. Ένα χωριό όπου τα παιδιά  έχουν σπίτι, καθαρό νερό, φαγητό και κήπο με παιχνίδια για να παίζουν. Νιώθουμε περηφάνια για το συνεργατικό μας δημιούργημα, νιώθουμε περηφάνια που ανήκουμε σε αυτή την ομάδα των σχολείων και συνεργατών.

Τα μέλη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Παιδιών

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου είχαμε μια θερμή και φιλική επικοινωνία με τα σχολεία της Ελλάδας και της Τουρκίας. Παρουσιάσαμε και εμείς και οι φίλοι μας τα σπίτια μας με τους κήπους τους, αποχαιρετιστήκαμε και ευχηθήκαμε καλό καλοκαίρι. Ευχαριστούμε τις κυρίες και τα παιδιά των  συνεργαζόμενων  σχολείων.

Το έργο μας έφτασε στο τέλος του. Τα παιδιά μας μέλη του Συμβουλίου υπεύθυνα για όλο το έργο το αξιολογούν θετικά γιατί μας έδωσε πολλές εμπειρίες, γνώσεις και αναμνήσεις.