Φεβρουάριος 2021

Το ζωγραφικό έργο «Άνθη Αμυγδαλιάς» του  Βίνσεντ βαν Γκογκ μας ενέπνευσε για να ζωγραφίσουμε τα δικά μας έργα. Ο πίνακας δημιουργήθηκε για να τον εορτασμό της γέννησης του ανιψιού του και συνονόματού του ζωγράφου.

Η ιστορία του «Μικρού Πρίγκιπα» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ είναι ένα μαγικό παραμύθι γραμμένο για μικρούς και μεγάλους. Είναι ένα παραμύθι διαχρονικό, αφού εδώ και πενήντα τέσσερα χρόνια αφήνει με τον ίδιο τρόπο άφωνους από συγκίνηση όσους το διαβάζουν.

Ένα απόσπασμα της ιστορίας του Μικρού Πρίγκιπα σε μορφή video  παρακολουθήσαμε, συζητήσαμε τα νοήματα και τις αξίες που μας δίνει. Ζωγραφίσαμε ποιον έχουμε στην καρδιά μας…

“Και ξαναγύρισε στην αλεπού.

«Αντίο» της είπε…

«Αντίο» είπε η αλεπού. «Άκου το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό: Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Η ουσία δε φαίνεται με τα μάτια».

«Η ουσία δε φαίνεται με τα μάτια» επανέλαβε κι ο μικρός πρίγκιπας για να το θυμάται…”

Το Τριώδιο άνοιξε…

Αριθμοί

Ηλιακό σύστημα

 

 

 

 

 

 

 

Μέρα-Νύχτα

Φτιάξαμε ιστόγραμμα με τις γνώσεις μας για τον κύκλο της μέρας. Είπαμε αινίγματα και ζωγραφίσαμε την λύση.  Φτιάξαμε την χρωματιστή πόλη μας την Μέρα και κάνοντας αναγνώριση και αντιστοιχίσεις  την φτιάξαμε και τη Νύχτα. Παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικά βίντεο στον υπολογιστή και συζητήσαμε για την εναλλαγή Μέρας-Νύχτας.

 

 

 

Αμυγδαλιά

“Ρώτησαν την αμυγδαλιά αν υπάρχει Θεός και η αμυγδαλιά άνθισε…”Καζαντζάκης

 

Αριθμοί – Αντιστοιχίσεις

Αναγνώριση αριθμών, κατανόηση πλήθους, ταύτιση