“Η παρέα των ζωγράφων η παλέτα των χρωμάτων” eTwinning 2019-20 Ιούνιος

Το eTwinning  έργο “Η παρέα των ζωγράφων η παλέτα των χρωμάτων” , στο οποίο συμμετέχουν 20 σχολεία της Ελλάδας από την Κρήτη ως τη Μακεδονία, μας έδωσε συνεργατικά και πρωτότυπα έργα, τα παιδιά απέκτησαν μέσα από τις δραστηριότητες εικαστικές εμπειρίες, καλλιέργησαν τις ψηφιακές τους δεξιότητες συμμετέχοντας και δημιουργώντας με φαντασία και εκφραστικότητα. Το έργο κατά την περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά από τις 10 Μαρτίου έως το τέλος Μαΐου 2020 συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε εξ’αποστάσεως στα σπίτια των παιδιών τα οποία με την ακούραστη βοήθεια των γονέων τους παρήγαγαν συνεργατικά έργα μέσω των ΤΠΕ , δημιουργίες μοναδικές στηρίζοντας το έργο και τον εικαστικό χαρακτήρα του.“Η παρέα των ζωγράφων η παλέτα των χρωμάτων” φέρνοντας 10 από τους μεγαλύτερους ζωγράφους στο Νηπιαγωγείο και στα σπίτια των παιδιών καλλιέργησε τον αισθητικό γραμματισμό εκπαιδευτικών, παιδιών και γονέων. 

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε πλήρως στο έργο με τα 2 τμήματά του και όλους/ες  τους/τις εκπαιδευτικούς μας. Ευχαριστούμε παιδιά, γονείς και συναδέλφους για αυτό το πανέμορφο ταξίδι τέχνης και δημιουργίας.

Το ακόλουθο thninglink περιέχει τα videos και όχι μόνο με τα έργα των παιδιών του Νηπιαγωγείου μας για τους 10 ζωγράφους του έργου:

Με μεγάλη περηφάνια πήραμε τα αναμνηστικά μας διπλώματα.

 

3ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου!Συμμετέχουμε στην “Ατέλειωτη ιστορία ή Ιστορία δίχως τέλος ” του 8ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης δίνοντας το δικό μας τέλος.Ευχαριστούμε, φίλοι μας!

Ξεφυλλίστε την Ατέλειωτη ιστορία ή Ιστορία δίχως τέλος πατώντας στην εικόνα:

Διαβάσουμε τη συνεργατική ιστορία του έργου να της δώσουμε το δικό μας τέλος. Θαυμάσαμε τα έργα φίλων μας και ταξιδέψαμε στα μέρη τους.Στέλνουμε μία μαντινάδα:
“Στων χρωμάτων την παλέτα τα χρώματα δεν μένουν σκέτα
στων ζωγράφων την παρέα επεράσαμε ωραία!”
Ξεφυλλίστε τη συνεργατική ιστορία του έργου μας πατώντας στην εικόνα:
Η συνεργατική σχεδιοθήκη με τα έργα 20 Νηπιαγωγείων,φτιαγμένη  με μεράκι παιδιών, εκπαιδευτικών και γονέων. Πατώντας πάνω στην εικόνα ξεφυλλίστέ την: 
Οι φάκελοι μας του προγράμματος έτοιμοι!
Το έργο έφτασε στη φάση αξιολόγησης του από όλους, εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς.
Τα παιδιά αξιολόγησαν το πρόγραμμα.
Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών συνεργατών του έργου φαίνεται στο παρακάτω συννεφόλεξο
Η αξιολόγηση του έργου από τους γονείς φαίνεται στο παρακάτω συννεφόλεξο

Το eTwinning έργο μας ,“Η παρέα των ζωγράφων η παλέτα των χρωμάτων”, μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στη σχεδιοθήκη, ένα συνεργατικό προϊόν που δημιουργήθηκε με τη φαντασία και το μεράκι των παιδιών και των εκπαιδευτικών των 20 σχολείων που συμμετέχουμε. Η σχεδιοθήκη με το μπλοκ ζωγραφικής και τα δώρα της Πινελούδας οργανώθηκε από το Νηπιαγωγείο μας και ταξίδεψε σε όλα τα σχολεία του έργου από την Κρήτη ως τη Μακεδονία μας.Σε μας έφτασε όταν τα σχολεία ήταν κλειστά και για αυτό δώσαμε το μπλοκ σε έναν μαθητή μας για να συμπληρώσει με την τέχνη του τη δική μας συμμετοχή. Δεν γνωρίζαμε αν θα ανοίξουν τα σχολεία αλλά άνοιξαν και με πολλή χαρά, ξεφυλλίσαμε το μπλοκ της σχεδιοθήκης θαυμάζοντας τα έργα των φίλων μας. Ζωγραφίσαμε με πολλή διάθεση, ετοιμάσαμε τη συσκευασία της για να πάει στον επόμενο και τελευταίο προορισμό της, το 13ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου.Ευχαριστούμε, Πινελούδα!

 

Οι τελικές παρουσιάσεις των 20 συνεργαζόμενων σχολείων του έργου μας