Λήξη σχολικού έτους, Ioύνιος 2019

Η γιορτή λήξης του Νηπιαγωγείου μας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιούλη 2019 αφήνοντας μας γλυκιά ανάμνηση. Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα e-Twinnig <<Βe cool recycle in school>> μέσα από ποιήματα , έμμετρα κείμενα και μουσικοχορευτικά δρώμενα. Τα παιδιά μας εκφράστηκαν με αυθορμητισμό και ζωντάνια παρουσιάζοντας με τη συνοδεία μουσικών κομματιών   μηνύματα για την ανακύκλωση και το περιβάλλον καθώς και τις χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, την Ισπανία τη Σερβία,την  Κύπρο και βέβαια την Ελλάδα. Μοιράστηκαν cds  με υλικό των δραστηριοτήτων του προγράμματος και τα ενημερωτικά φυλλάδια για την ανακύκλωση που δημιουργήσαμε μαζί με τα παιδιά.Στις  τάξεις του Νηπιαγωγείου μας λειτουργούσε έκθεση του υλικού και των προϊόντων  του προγράμματος που έγιναν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.Το πρόγραμμα έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία μέσα από την Τεχνολογία να συμμετέχουν σε μια ομάδα 27 σχολείων, να γνωριστούν και να ανταλλάξουν ιδέες και δράσεις, να αποκτήσουν στάσεις και δεξιότητες περιβαλλοντικού εγγραμματισμού. Η ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση και μείωση καλλιεργήθηκαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και δράσεις ομαδικού και συμμετοχικού χαρακτήρα.

Ευχαριστούμε τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κ.Ελευθερία Σιμιτζή-Δέλλα που μας τίμησε με την παρουσία της. 

Τη γιορτή μας ακολούθησε μπουφές που οργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που χάρισε αναμνηστικά δώρα στα παιδιά.  Έκπληξη για την ημέρα ήταν η δωρεά οθόνης για τον υπολογιστή του σχολείου μας από τον κ.Ηρακλή Κουριδάκη, γονέα του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και όλους τους γονείς μας για την άψογη  συνεργασία και ανταπόκριση  σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ευχόμαστε υγεία και καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά μας και ξεχωριστά σε αυτά  που θα μεταβούν στο Δημοτικό Σχολείο.

Καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση το Σεπτέμβρη. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Ο παρακάτω σύνδεσμος οδηγεί στο video της γιορτής λήξης του Νηπιαγωγείου μας:

https://www.youtube.com/watch?v=JbIx7LP3K8Q 

 

 

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο.
Αυτά είναι τα πράγματα που έμαθα:
Να μοιράζεσαι τα πάντα.
Να παίζεις τίμια.
Να μη χτυπάς τους άλλους.
Να βάζεις τα πράγματα πάλι εκεί που τα βρήκες.
Να καθαρίζεις τις τσαπατσουλιές σου.
Να μην παίρνεις τα πράγματα που δεν είναι δικά σου.
Να λες συγγνώμη, όταν πληγώνεις κάποιον.
Να πλένεις τα χέρια σου πριν από το φαγητό.
Να κοκκινίζεις.
Ζεστά κουλουράκια και κρύο γάλα κάνουν καλό.
Να ζεις μια ισορροπημένη ζωή· να μαθαίνεις λίγο, να σκέπτεσαι λίγο, να σχεδιάζεις, να ζωγραφίζεις,
να τραγουδάς, να χορεύεις, να παίζεις και να εργάζεσαι κάθε μέρα από λίγο.
Να παίρνεις έναν υπνάκο το απόγευμα. Όταν βγαίνεις έξω στον κόσμο, να προσέχεις την κίνηση, να κρατιέσαι από το χέρι και να μένεις μαζί με τους άλλους.
Να αντιλαμβάνεσαι τα θαύματα. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε βρίσκονται κάπου εδώ μέσα. Ο χρυσός κανόνας, η αγάπη και οι βασικές αρχές υγιεινής· η οικολογία, η πολιτική, η ισότητα και η υγιεινή ζωή.

 

Γονείς και παιδιά έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο το πρόγραμμά μας etwinning <<Be cool recycle in school>>  φέρνοντας υπέροχες πρωτότυπες και εμπνευσμένες κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά. Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και την άρτια συνεργασία.

 

 

Καλωσορίζουμε το καλοκαιράκι με  χρωματιστά ψάρια φτιαχμένα από άχρηστα χαρτόνια!

     

 

Ο παρακάτω σύνδεσμος οδηγεί στο blog του προγράμματος e-Twinning Be cool recycle in school που συμμετείχε το σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2018-19 σε συνεργασία με 26 σχολεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Το blog παρουσιάζει όλες τις συνεργατικές δράσεις του προγράμματος στις οποίες το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε πλήρως και με τα δύο τμήματά του:

https://schoolrecycle.blogspot.com/