Εκδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο 25 Μάη πραγματοποιήθηκε η εκδρομή που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου στο Ενυδρείο Κρήτης και στο Πλανητάριο Κρήτης.Η εκδρομή είχε εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα αφήνοντας  τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις. Συγχαρητήρια και ευχαριστήρια στο Σύλλογο για την οργάνωση της ωραίας εκδρομής.

 

Η γέννηση του πρώτου μεγάλου ενυδρείου της Ελλάδας

Η δημιουργία ενός μεγάλου και σύγχρονου θαλάσσιου ενυδρείου στην Κρήτη ήταν μια πρόκληση και ένα όραμα της τοπικής ερευνητικής κοινότητας, αλλά και της κοινωνίας της Κρήτης. Η εντυπωσιακή ανταπόκριση των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών του Ενυδρείου Κρήτης, κάθε χρόνο, δικαιώνει τις επίπονες προσπάθειες που καταβλήθηκαν τόσο από το πρώην Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης όσο και από τον σημερινό ενιαίο φορέα θαλάσσιας έρευνας της χώρας, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.).Tο CRETΑquarium εξειδικεύεται στην παρουσίαση των ειδών και των οικοσυστημάτων της Μεσογείου, μιας θάλασσας με μοναδική βιοποικιλότητα που γέννησε πανάρχαιους πολιτισμούς και που υποδέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Σε 60 ενυδρεία διαφόρων μεγεθών, με συνολικό όγκο 1.700.000 λίτρων θαλασσινού νερού, φιλοξενεί 2000 άτομα από 200 διαφορετικά είδη της μεσογειακής θάλασσας, αναπαριστώντας με την κατάλληλη σκηνογραφία τους κρητικούς και μεσογειακούς θαλάσσιους βυθούς. Επιπλέον, το Ενυδρείο Κρήτης σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες καινοτόμες υπηρεσίες, περιθάλπει τραυματισμένα ζώα και συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα θαλάσσια είδη.Η μακρόχρονη εμπειρία του Κέντρου στην θαλάσσια έρευνα της Μεσογείου, υποστηρίζει την εξειδίκευση του Ενυδρείου στην παρουσίαση των ειδών και των οικοσυστημάτων της Μεσογείου, μιας θάλασσας που συντηρεί θαυμαστή βιοποικιλότητα, που γέννησε πανάρχαιους πολιτισμούς και που υποδέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες. Ο κάθε επισκέπτης λοιπόν έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τους κατοίκους της Μεσογείου, να μάθει, να γοητευθεί και να συμβάλει στο βιώσιμο μέλλον της. Έτσι, στο Ενυδρείο Κρήτης το θέαμα συναντιέται με τη γνώση και η εμπειρία με τον προβληματισμό.

Καλώς ορίσατε στο Πλανητάριο του Ηρακλείου «Planet Crete»!

Το Πλανητάριο του Ηρακλείου ανοίγει ένα παράθυρο στον μαγευτικό κόσμο των άστρων. Η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα θόλου, προσφέρει εικονικά ταξίδια στο εγγύς και το μακρινό διάστημα. Από το Ηλιακό Σύστημα στο οποίο ανήκει ο πλανήτης Γη μέχρι τις πιο απομακρυσμένες περιοχές άλλων Γαλαξιών, από τα υπέρλαμπρα αστέρια μέχρι τη σκοτεινή ύλη, το σύμπαν κρύβει ατελείωτα μυστήρια. Εδώ, η επιστημονική φαντασία συναντά την επιστημονική πραγματικότητα. Διεθνώς αναγνωρισμένες παραγωγές και εκπαιδευτικά show, εξάπτουν τη φαντασία, διδάσκουν και ψυχαγωγούν, χρησιμοποιώντας οπτικά εφέ και μουσική, ικανά να συναρπάσουν τον οποιοδήποτε. Επιπλέον ειδικές θέσεις στο χώρο του πλανηταρίου, προσφέρουν ολιγόλεπτες πτήσεις στο διάστημα, μέσα από ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας.

Το Πλανητάριο του Ηρακλείου «Planet Crete» είναι ένα διαστημόπλοιο για μικρούς και μεγάλους ταξιδιώτες των άστρων. Είτε επιθυμείτε να μάθετε για τους όμορφους αστερισμούς είτε για τις βίαιες συγκρούσεις των γιγάντιων γαλαξιών, η επίσκεψη στο Πλανητάριο Ηρακλείου θα σας μείνει αξέχαστη.

Δέστε τις ζώνες σας. Το ταξίδι στα αστέρια ξεκινά.