Χριστούγεννα

Κάλαντα, φως, τρίγωνα, ζαχαρωτά και καραμέλες, στολίδια, δώρα, μπισκοτένιοι, ευχές και ο Αη Βασίλης με τους βοηθούς του, όλοι και όλες ήταν στη γιορτή μας δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα παιδικότητας, νοσταλγίας και συγκίνησης.Η κιθάρα του κ. Πάνου στο κλείσιμο της γιορτής,  συνόδευσε τα παιδιά μας που τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια πλημμυρίζοντας  το Νηπιαγωγείο μας με  γνωστές και αγαπημένες μελωδίες. Η μαγεία των Χριστουγέννων ήταν εδώ και την κρατάμε να μας συντροφεύσει τις άγιες μέρες που έρχονται. Καλές γιορτές σε όλους και όλες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.  

 

 

 

Η γιορτή του σχολείου μας μεταμορφώνει τις αίθουσες του  Νηπιαγωγείου  μας  σε χώρους με σκηνή για παράσταση, θέσεις θεατών, μπουφέ και παρασκηνίων.Όλοι μαζί ετοιμάσαμε το χώρο μας και περιμένουμε μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουμε σε μια ομαδική , συμμετοχική παράσταση  που αποπνέει γλυκύτητα και άρωμα Χριστουγέννων.

 

 

Οι προσκλήσεις μας!

 

 

Οι κάρτες μας!

Το έθιμο του χριστόψωμου.

Οι εικαστικές δημιουργίες μας εμπνευσμένες από τα Χριστούγεννα.

 

 

Κάποια από τα βιβλία που διαβάσαμε αυτές τις μέρες.

Παρακολουθούμε την ιστορία της Γέννησης του Χριστού.

 

 

Μια ξεχωριστή επίσκεψη πραγματοποιήσαμε την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη στο Επισκοπείο της Μητρόπολης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου. Μας υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευγένιος με εγκαρδιότητα οδηγώντας μας στην ωραία αίθουσα υποδοχής. Η προσήνεια και η αμεσότητα του Σεβασμιώτατου μας επέτρεψαν να καθίσουμε στο χαλί της αίθουσας και να κουβεντιάσουμε για τα Χριστούγεννα, τα παιδικά του χρόνια και να λάβουμε   ωραίες και χρήσιμες συμβουλές για τη ζωή.<<Ας προσπαθήσουμε να είμαστε πάντα παιδιά >> είπε ο Σεβασμιώτατος. Μας εξήγησε τον υπέροχο πίνακα που δεσπόζει στην αίθουσα και απεικονίζει το Ρέθυμνο με τους Αγίους του και πολλά παιδιά. Ο κ.κ. Ευγένιος μίλησε στα  παιδιά με απλότητα και  γλυκύτητα . Η αλληλεπίδραση μεταξύ παιδιών και Σεβασμιώτατου ήταν μοναδική με  στιχομυθίες που είχαν ενδιαφέρον  και χιούμορ.Τα παιδιά  συμμετείχαν στην συζήτηση με ενδιαφέρον και προσοχή.  Συγκινητική  στιγμή της επίσκεψης μας τα κάλαντα και τα  χριστουγεννιάτικα τραγούδια που ψάλλαμε με τη συνοδεία της κιθάρας του κ. Πάνου. Ο Σεβασμιώτατος έψαλλε μαζί μας τονίζοντας ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα  θαλπωρής και  φιλοξενίας που κυριαρχούσε. Του χαρίσαμε την κάρτα που φιλοτεχνίσαμε την οποία τοποθέτησε σε ξεχωριστή θέση αφού μας ευχαρίστησε. Στη συνέχεια μας χάρισε το  ημερολόγιο της χρονιάς και <<έδωσε εντολή >> για το κέρασμα μας. Αποχαιρετίσαμε και δεχτήκαμε ροδοπέταλα κατά την έξοδό μας που ο ίδιος ο κ.κ. Ευγένιος έριχνε στο δρόμο μας. Ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη μοναδική εμπειρία και τη φιλοξενία που λάβαμε. Καλά και ειρηνικά Χριστούγεννα. 

 

 

 

Στα πλαίσια του χριστουγεννιάτικου προγράμματός μας επισκεφτήκαμε την εκκλησία της ενορίας μας , σήμερα Δευτέρα 10 Δεκέμβρη 2018, τον ιερό ναό της <<Κυρίας των Αγγέλων>>. Μας υποδέχτηκε ο πατήρ Σπυρίδων Βαρδιδάκης και μας μίλησε για το συσσίτιο που προσφέρει η ενορία στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.Στη συνέχεια πήγαμε στο ναό, ανάψαμε το κερί μας, προσκυνήσαμε και καθίσαμε να ακούσουμε τον πατέρα Σπυρίδωνα που με απλό και γαλήνιο τρόπο μας είπε  την ιστορία του ναού.Στη συνέχεια μας μίλησε για την εορτή των Χριστουγέννων και ρώτησε τις ευχές μας.Ευχαριστούμε για την φιλοξενία και τις ευχές και ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα!

Λέμε και εμείς ευχές για τα Χριστούγεννα!

Στην αίθουσα του συσσιτίου μας εξηγούν για την προσφορά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.Ο πατήρ Σ. Βαρδιδάκης και οι κυρίες που φροντίζουν για το μαγείρεμα και την διανομή του φαγητού.

Η κάρτα που ετοιμάσαμε.

Οι ζωγραφιές μας από την επίσκεψη στην εκκλησία.

 

Μελωδίες , αφηγήσεις , χρυσόσκονη, χρώματα, στολίδια,μυρωδιές από μπισκότα λαχανικά και φρούτα πλημμύρισαν το Νηπιαγωγείο μας Σάββατο βράδυ 8 Δεκέμβρη στα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια μας. Ατμόσφαιρα χριστουγεννιάτικη , κλίμα φιλικό και η μαγεία των Χριστουγέννων να διαπερνά γονείς , μαθητές , εκπαιδευτικούς και επισκέπτες. Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας για την προθυμία και ενεργό συμμετοχή και συμπαράστασή του!Καλά Χριστούγεννα με τα παιδιά μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

 

Το Νηπιαγωγείο μας στολίζεται γιορτινά και ετοιμάζεται να γιορτάσει την αγαπημένη γιορτή των παιδιών , τα Χριστούγεννα!Η έναρξη της γιορταστικής περιόδου ξεκινά με τα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια που γίνονται το Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2018 και ώρα 5:00 μ.μ. στο χώρο του σχολείου μας και είναι ανοιχτή εκδήλωση για τα παιδιά και τους γονείς μας. Τα εργαστήρια γίνονται με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. 

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα σιμώνουν
μεγάλη εορτή
χαρά σ’ όλο τον κόσμο
χαρά σ’ όλη τη γη.

Στο δέντρο του Χριστού μας
ολόχαρα παιδιά
εμπρός ας τραγουδούμε
μ’ αγάπη στην καρδιά.

 

 

 

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το χριστουγεννιάτικο παζάρι του σχολείου μας!Γονείς , συγγενείς και φίλοι αλλά και εκπαιδευτικοί με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού μας τίμησαν με την επίσκεψή τους στο  παζάρι μας.Ευχαριστούμε όλους και όλες και κυρίως το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν αυτή τη δράση αφιερώνοντας χρόνο και δημιουργώντας με μεράκι πολλά και ποικίλα αντικείμενα που διατέθηκαν.Με το καλό στην επόμενη δράση. 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου ετοιμάζει  ένα χριστουγεννιάτικο παζάρι με γιορτινά  είδη χειροποίητα  αλλά και επαναχρησιμοποίησης , καθώς συγκεντρώθηκαν διάφορα αντικείμενα μετά από πρόσκληση που απευθυνόταν σε όλους. Την Πέμπτη όλα θα είναι έτοιμα για το παζάρι μας.

 

Πήγαμε στο Δημοτικό να προσκαλέσουμε παιδιά και εκπαιδευτικούς στο παζάρι μας!

Βάζα που ζωγραφίσαμε   και βαρκούλες που τις στολίσαμε γιορτινά για το παζάρι μας! 

Χριστουγεννιάτικες κάρτες για το παζάρι μας με υλικά επαναχρησιμοποίησης