Μάης 2018

Ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν  ντε Σαίντ Εξυπερύ με τα νοήματά του μας έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με αξίες ζωής όπως η φιλία. 

«Αντίο», είπε η αλεπού. «Αυτό είναι το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό: Δε βλέπουμε καλά, παρά με την καρδιά μας. Το ουσιαστικό είναι αόρατο για τα μάτια».

Γίνεσαι υπεύθυνος, για πάντα, για ό,τι εξημερώνεις.

Είναι ο χρόνος που έχεις ξοδέψει για το τριαντάφυλλό σου, που κάνει το τριαντάφυλλό σου τόσο σημαντικό.

Με τις φιλοφρονήσεις ασχοληθήκαμε και γράψαμε, αντιγράψαμε ωραία λόγια και τα ζωγραφίσαμε, γιατί φιλοφρόνηση είναι μια ωραία κουβέντα.

Η γιορτή του πατέρα είναι στις 16 Ιουνίου αλλά εμείς δεν θα είμαστε στο Νηπιαγωγείο. Οπότε  μετά τη γιορτή της μητέρας  φροντίσαμε  τους μπαμπάδες μας . Μία κάρτα και την αγάπη μας για τον μπαμπά μας.Χρόνια πολλά, μπαμπά!

Ο πίνακας του Γούσταβ Κλίμτ <<Το δέντρο της ζωής>> μας ενέπνευσε να στολίσουμε τα δικά μας δέντρα και να τους δώσουμε τίτλο.

Ακολουθούν οι τίτλοι των δέντρων μας: 

<<Το δέντρο που χαμογελάει>>, <<Το δέντρο των ονείρων>>, <<Δεντράκι>>, <<Το δέντρο της αγάπης>>, <<Δέντρο με μπανάνες>>, <<Καρδούλα>>, <<Μηλιά>>, <<Ένα δέντρο που αγκαλιάζει>>, <<Το όνειρο>>,  << Μηλαδιά>>, <<Σταυρόδεντρο>>,

<< Ένα δέντρο ξεχωριστό>>

 

Η φαρμακοποιός μας δίνει συμβουλές ηλιοπροστασίας. 

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, επισκεφτήκαμε με το ολοήμερο τμήμα μας την Πέμπτη 10 Μάη 2018 και ξεναγηθήκαμε στην έκθεση  Πορεία για Δύο με έργα των Μάρκου Αρμάου και Σοφίας Πορταλάκη. Πρόκειται για τη δουλειά δύο σημαντικών ελλήνων καλλιτεχνών που δουλεύουν επίμονα και διακριτικά, μεθοδικά, διερευνητικά, στον χώρο που έχει επιλέξει ο καθένας.
Η κ. Σοφία Τρούλη μας ξενάγησε με  ένα παιδαγωγικά μεθοδευμένο βιωματικό πρόγραμμα που περιείχε τα πάντα, αισθήσεις, κίνηση, μουσική, παρατήρηση και πείραμα, έκφραση, ώστε να προσεγγίσουμε ανάλογα με την ηλικία μας  απολαμβάνοντας  τα έργα της έκθεσης και καλλιεργώντας το αισθητικό μας κριτήριο. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του προγράμματος Εικαστικών που πραγματοποιούμε στο ολοήμερο.

                      Αισθητική απόλαυση!Χρώματα, σχήματα, μοτίβα.

...και μουσικοί σωλήνες 

Χρώματα και σχήματα σε μοναδικές συνθέσεις μας δίνουν την ευκαιρία να δώσουμε τη δική μας ερμηνεία ενεργοποιώντας τη φαντασία μας.

Προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε το έργο όπως εμείς ξέρουμε:

ζωγραφίζοντας και το αποτέλεσμα μοναδικό.

                                             Πειράματα για τη μίξη των χρωμάτων

Κλείνουμε τα μάτια με κορδέλες στα 3 βασικά χρώματα. Η κ. Σοφία μας δίνει μπισκότα σε σχήμα στρόγγυλο και ορθογώνιο. Μαντεύουμε χρησιμοποιώντας τις  αισθήσεις μας, αφή, όσφρηση, γεύση…

Το φως δίνει τα χρώματα.

Καμπύλες στον πίνακα και στο γλυπτό.Σκεφτόμαστε τι να παριστάνουν.

Το πρώτο έργο.

 Ξεκινούμε… 

Φτάσαμε…Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνου.

Επισκεφτήκαμε το  θεματικό πάρκο εσωτερικού χώρου για τους μαθητές της πόλης που φιλοξενείται στην αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχη Ρεθύμνου και πήραμε μαθήματα οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας.Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Τροχαία Ρεθύμνου.

 

Η γιορτή της μητέρας μας εμπνέει να ετοιμάσουμε τα δώρα μας για το πιο αγαπημένο πρόσωπο στον κόσμο του κάθε παιδιού. Οι κάρτες μας έτοιμες με τα χεράκια μας και λόγια για τη μαμά μας.Ζωγραφίσαμε και γυάλινα βάζα για να τα προσφέρουμε στην αγαπημένη μας μητέρα.Χρόνια πολλά, μαμά!

 

Ζωγραφίζουμε με κιμωλίες.

Ο ΜΑΗΣ

Ένα πράσινο βιβλίο

γράφει ο Μάης για παιδιά.

Οι τελείες του είν’ κεράσια

και οι λέξεις του κλαδιά.

Και το αγέρι το μοιράζει

σε περβόλια και αυλές

και οι εικόνες τρεμουλιάζουν

στις σελίδες τις χρυσές.

Ένα πράσινο βιβλίο

-άνθη, φύλλα κι ευωδιά-

γράφει ο Μάης, ξαναγράφει

για παιδιά.

Ρένα Καρθαίου