Φλεβάρης- Αποκριά, Καθαρή Δευτέρα,Σαρακοστή,Aμυγδαλιά

Το ποίημα του Γ.Δροσίνη<<Η ανθισμένη αμυγδαλιά>> μας ενέπνευσε να κάνουμε μία κάρτα για την αμυγδαλιά και να την χαρίσουμε στους γονείς μας!

 

H αμυγδαλιά  ως <<νύφη του χειμώνα>> καθώς ανθίζει Φλεβάρη, ο αρχαιοελληνικός μύθος της Φυλλίδας και η αμυγδαλιά σαν θέμα στη ζωγραφική μας έδωσαν την ευκαιρία να εκφραστούμε ζωγραφίζοντας τις δικές μας αμυγδαλιές.

Ο παρακάτω σύνδεσμος περιέχει πίνακες ζωγράφων με θέμα την αμυγδαλιά:  http://antikleidi.com/2016/03/02/almondtree/

Ο μύθος της αμυγδαλιάς

 

Ο πίνακας του Σπύρου Βασιλείου <<Το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας>>μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τα έθιμα της Καθαρής Δευτέρας και την αρχή της  Σαρακοστής. Εκφραστήκαμε ανάλογα δημιουργώντας τους δικούς μας πίνακες.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Νηπιαγωγείου για την σημαντική δωρεά στο Νηπιαγωγείο μας ενός φορητού υπολογιστή και μιας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής.Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων διέθεσε το ποσό των 540 Ευρώ (πληρώνοντας 3ετή εγγύηση για τον φορητό υπολογιστή) για την αγορά των δύο αντικειμένων απαραίτητων στο Νηπιαγωγείο μας για την καλύτερη και δημιουργικότερη μάθηση των παιδιών μας.


 Ευχόμαστε καλή Καθαρή Δευτέρα και καλή Σαρακοστή!

Ο παρακάτω σύνδεσμος περιέχει πίνακες Ελλήνων ζωγράφων με θέμα το χαρταετό.

http://antikleidi.com/2016/03/08/ellinikioi_xartaetoi/

 

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 γιορτάσαμε την Αποκριά στο Νηπιαγωγείο μας. Τα παιδιά ήρθαν ντυμένα με τις αποκριάτικες στολές τους , χόρεψαν, διασκέδασαν, κεράστηκαν από τον μπουφέ που έγινε από κεράσματα των γονέων τους και  έπαιξαν διάφορα  ομαδικά παιχνίδια.

Καλό ρεθεμνιώτικο καρναβάλι   σε όλους!

Το μουσικό παραμύθι<<Το καρναβάλι των ζώων>> του Camille Saint Saens

αλλά και ο πίνακας ζωγραφικής << το καρναβάλι των Αρλεκίνων>> του Χουάν Μιρό μας έδωσαν την ευκαιρία για δημιουργική και ελεύθερη έκφραση.

 

 

 

 

Καλή Τσικνοπέμπτη!!!

 

Με τους  πίνακες  του Π. Πικάσο 

 <<Ο Πάολο σαν Αρλεκίνος με λουλούδια>> (Paolo as      Harlequin with Flowers)  1923 και << Ο Πάολο σαν Αρλεκίνος>> (“Paul As Harlequin”) 1924, ασχοληθήκαμε στα πλαίσια των αποκριάτικων δραστηριοτήτων καθώς ο Αρλεκίνος είναι αγαπημένος των παιδιών με τη χρωματιστή στολή του.

 Λίγα λόγια από τη συζήτηση με τα παιδιά…

-Πόσο χρονών είναι το παιδί;

-7, 8,9,10,11,12

-Πώς είναι ντυμένο;

-Αποκριάτικα με τη στολή του Αρλεκίνου.

-Τι χρώματα χρησιμοποιεί ο ζωγράφος;-

-Φωτεινά και χαρούμενα. Τα βασικά, κόκκινο, κίτρινο και μπλε.

-Πώς πιστεύετε ότι νιώθει το παιδί;

-Χαρούμενο, θλιμμένο, σκεπτικό, αδιάφορο.

-Πώς νιώθετε εσείς όταν βλέπετε τον πίνακα;

-Ωραία, καλά, χαρά, λύπη, ευτυχία, αδιαφορία.

 

 

Το τραγούδι <<Καλώς το καρναβάλι>> 

Με επιτυχία έγινε το αποκριάτικο πάρτυ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Νηπιαγωγείου με χορό, ψυχαγωγικά παιχνίδια, μπουφέ και δώρα.Τα παιδιά ντυμένα με αποκριάτικες στολές χόρεψαν, έπαιξαν και διασκέδασαν!Μπράβο στους διοργανωτές και του χρόνου! 

Καλό μήνα!

Ο Φλεβάρης μας φέρνει την αγαπημένη γιορτή των παιδιών τις απόκριες.Το Νηπιαγωγείο στολίζεται αποκριάτικα και δημιουργεί μαζί με τα παιδιά ένα περιβάλλον μάθησης, ώστε να εκφράζονται με πολλούς και ποικίλους τρόπους χαρούμενα  και δημιουργικά.

   

2 σχόλιαστο “Φλεβάρης- Αποκριά, Καθαρή Δευτέρα,Σαρακοστή,Aμυγδαλιά

Τα σχόλια είναι κλειστά.