Περιβάλλον και παράδοση

Την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2017 επισκεφτήκαμε το “Κτήμα Αμάλθεια” στο Ατσιπόπουλο, των κκ Μάρκου Κοκολάκη και Σταύρου Νικηφόρου. Μας υποδέχτηκαν με τον δικό τους φιλικό και ιδιαίτερο τρόπο , μας φιλοξένησαν δωρεάν στον χώρο τους και μας έμαθαν να ζυμώνουμε ψωμί και να πήζουμε τυρί!

Έτοιμοι όλοι (και οι κυρίες με σωστή ενδυμασία) ανασκουμπωθήκαμε για δουλειές στην φύση

CAM03648[1]     CAM03677[1]

 

 

Ο ξυλόφουρνος ήταν ήδη αναμμένος και ο κ. Μάρκος μας βοήθησε να ζυμώσουμε και να φουρνίσουμε όπως παλιά. Αλευρωθήκαμε, πλάσαμε καρβελάκια ,τα βάλαμε στον καθαρό φούρνο και μετά από λίγο μοσχοβόλισε ο τόπος από τα ζεστά ψωμάκια μας!!! Το ψωμί μας ήταν το πιο νόστιμο ψωμί του κόσμου,  το βουτήξαμε σε φρέσκια σάλτσα ντομάτας και ενθουσιαστήκαμε από την γεύση.  Τα παιδιά αποφάσισαν να πουν στις μαμάδες να παίρνουν ψωμί μόνο από τον κ. Μάρκο.

Από το αλέυρι στο ψωμί       2

 

 

Ο κ.Σταύρος μας περίμενε πιο κάτω με ένα μεγάλο καζάνι , σαν αυτά που είχαν τα παλιά χρόνια. Το γέμισε με φρέσκο γάλα από τα ζώα του κτήματος ,άναψε φωτιά και αρχίσαμε να ανακατεύουμε όλοι. Μετά από λίγη ώρα χωρίς μαγικά αλλά με λίγο ξύδι , τρώγαμε μαλακό νόστιμο τυράκι. Ήταν τόσο νόστιμο που θέλαμε και άλλο και άλλο και άλλο…

New Phototastic Collage

 

 

Παίξαμε και φάγαμε στον καθαρό αέρα και δεν καταλάβαμε πόσο γρήγορα πέρασε η ώρα. Ενθουσιαστήκαμε από όσα είδαμε, νιώσαμε και κάναμε στον όμορφο τόπο σας.

ευχαριστώ

ζωγραφιές

 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΩΡΑΙΑ

 

 

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων του Νηπιαγωγείου μας για την δωρεάν μετακίνηση που μας παρείχαν.

(Πρέπει να αναφέρω και τα σχόλια των μαθητών μας για το λεωφορείο “Είναι καλό λεωφορείο γιατί δεν μας ζαλίζει. Αυτό να ξαναπάρουμε!”)

 

 

 

 

CAM03701[1]

1 σχόλιο στο “Περιβάλλον και παράδοση

Τα σχόλια είναι κλειστά.