Πρόγραμμα eTwinning: Τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας

ad9f5c72

Αγαπητοί γονείς,  

To Nηπιαγωγείο μας συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα etwinning,  που πραγματοποιείται σε συνεργασία με Νηπιαγωγεία από όλη την Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ονομάζεται <<Τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας>> και   αφορά ένα πρόγραμμα κοινωνικού- συναισθηματικού χαρακτήρα μέσα από το οποίο οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας  θα επικοινωνήσουν με μαθητές άλλων νηπιαγωγείων της Ελλάδας, καθώς θα ασχολούνται με το ίδιο θέμα. Το πρόγραμμα αφορά τα Χριστούγεννα και τις αξίες ζωής που πρεσβεύουνχαράαγάπηεπικοινωνίαπροσφορά στον συνάνθρωπο και καλλιέργειά τους μέσα από δραστηριότητες που προάγουν αυτές τις αξίες. Επιδιώκεται τα παιδιά να επικοινωνούννααλληλεπιδρούν και να συνεργάζονται μέσα από δραστηριότητες ελεύθερης έκφρασης και δημιουργικότητας με τη βοήθεια των Τ.Π.Ε.

   Σκοπός  της συμμετοχής μας είναι   η επικοινωνία , συνεργασία, το μοίρασμα και το αίσθημα ότι ανήκουμε σε μια συναρπαστική κοινότητα μάθησης να περάσει στα παιδιά μας .

22236253_543985792614256_754530986_n

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει, κατά το φετινό σχολικό έτος 2017-18, σε ένα πρόγραμμα etwinning που πραγματοποιείται σε πανελλαδικό επίπεδο με θέμα <<Τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας>>.Πιστεύουμε στην επικοινωνία μεταξύ συναδέλφων και παιδιών στην ανταλλαγή απόψεων και ιδεών και κυρίως στην επικοινωνία και δημιουργία σχέσεων που προάγουν κοινωνικές αξίες και δίνουν μηνύματα ανθρωπιάς και προσφοράς στο συνάνθρωπο, χαρακτηριστικά μηνύματα της γιορτής των Χριστουγέννων. Ακολουθεί ο σχεδιασμός του προγράμματος: 

Τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας

Σχετικά με το έργο
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά ένα πρόγραμμα κοινωνικού- συναισθηματικού χαρακτήρα μέσα από το οποίο οι μαθητές του Νηπιαγωγείου θα επικοινωνήσουν με μαθητές άλλων νηπιαγωγείων της Ελλάδας καθώς θα ασχολούνται με το ίδιο θέμα. Το πρόγραμμα αφορά τα Χριστούγεννα και τις αξίες ζωής που πρεσβεύουν, χαρά, αγάπη, επικοινωνία, προσφορά στον συνάνθρωπο και καλλιέργειά τους μέσα από δραστηριότητες που προάγουν αυτές τις αξίες. Επιδιώκεται τα παιδιά να επικοινωνούν, να αλληλεπιδρούν και να συνεργάζονται μέσα από δραστηριότητες ελεύθερης έκφρασης και δημιουργικότητας με τη βοήθεια των Τ.Π.Ε. αλλά και χωρίς.

ΣΤΟΧΟΙ
• Να εκφράζουν ιδέες και συναισθήματα
• Να επικοινωνούν και να συνεργάζονται από κοινού
• Να καλλιεργήσουν κοινωνικές αξίες
• Να αναπτύξουν κοινωνικές και συνεργατικές ικανότητες μέσα από την αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. καθώς και με τη βοήθεια άλλων μέσων επικοινωνίας π.χ. ταχυδρομείο.
• Να ενθαρρυνθούν στη γνωριμία εθίμων και συνηθειών σχετικά με τα Χριστούγεννα των συνεργαζόμενων νηπιαγωγείων της Ελλάδας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Οι δράσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του τετράμηνου αυτού έργου είναι:
1ος μήνας
Γνωριμία των παιδιών και των εκπαιδευτικών μέσω skype, email, chat, και τηλεδιασκέψεων. Ανάρτηση σχετικών φωτογραφιών των συνεργαζόμενων σχολείων, των περιοχών της Ελλάδας στο twinspace.
2ος μήνας
Έναρξη χριστουγεννιάτικων δράσεων και δραστηριοτήτων π.χ γνωριμία με τα ήθη και έθιμα των περιοχών της Ελλάδας, ανταλλαγή καρτών μεταξύ των συνεργαζόμενων νηπιαγωγείων και άλλες εικαστικές δημιουργίες. Δημιουργία συνεργατικής χριστουγεννιάτικης ιστορίας.
3ος μήνας
Συνεργατική ζωγραφική με χριστουγεννιάτικο θέμα, χριστουγεννιάτικες συνταγές και ανταλλαγή τους μέσω email.
Μέσω του ταχυδρομείου ο σάκος του Αη Βασίλη ταξιδεύει στα συνεργαζόμενα νηπιαγωγεία και γεμίζει με τις ευχές όλων των σχολείων.
Γνωρίζουμε τα κάλαντα της περιοχής μας στα συνεργαζόμενα σχολεία με τη βοήθεια video.
4ος μήνας
Αξιολόγηση προγράμματος
Διάχυση του προγράμματος, παρουσίαση του στους γονείς
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Στολισμός δέντρου σε κάθε νηπιαγωγείο με κάρτες και στολίδια από τα συνεργαζόμενα σχολεία
Δημιουργία eboo