Διδακτικές ασκήσεις β’ εξαμήνου Δ΄ έτους Πανεπιστημίου Κρήτης

 

Φυτεύουμε λουλούδια!

 

Εργαστήρια Τετάρτης 10 Απρίλη 2019

Άνοιξη-λουλούδια

 

Φως και σκιά

 

Αρκάδι

 

Τα γράμματα της Λενιώς μας οδήγησαν στη Μονή Αρκαδίου και στο μοναδικό γεγονός αυτοθυσίας που έγινε το 1866 .

 

 

 

 

Περίπατος στο Ρέθυμνο αναζητώντας τα ίχνη των Οθωμανών μέσα από τα πολλά και υπέροχα μνημεία που βρίσκονται στην Παλιά Πόλη.

 

Εργαστήρια 20 Μάρτη 2019

 

 

 

Ελευθερία ή Θάνατος

Με το  γράμμα ενός  κοριτσιού  6 ετών από το 1866 ξεκίνησε η θεματική ενότητα της τοπικής ιστορίας που προσεγγίζεται από τις φοιτήτριες του Δ’έτους του Πανεπιστημίου Κρήτης το μήνα Μάρτιο στο Νηπιαγωγείο μας.

Η συνέχεια του γράμματος της Λενιώς αλλά  και πίνακες της οθωμανικής εποχής και της Επανάστασης του 1821 μας εισάγουν στο ιστορικό γεγονός του αγώνα της απελευθέρωσης των  Ελλήνων. 

 

 

 

 

 

 

 

 

γραφοκινητικές δραστηριότητες

 

 

 

Οι ερωτήσεις μας για τους <<Χοροκρήτες>>

Ζωγραφίζουμε τις εντυπώσεις μας μετά την επίσκεψη των μελών του Λαογραφικού Ομίλου <<Χοροκρήτες>> οι οποίοι μας έμαθαν πολλά για την παραδοσιακή φορεσιά της Κρήτης.

 

 

Εργαστήρια γλώσσας, μαθηματικών, τεχνολογίας, εικαστικών.  

 

 

Αναζητούμε τα οθωμανικά στοιχεία στην πόλη μας μέσα από βιβλία, έντυπα και φωτογραφικό υλικό.

 

Δημιουργήσαμε μια πόλη.

 

 

Η χρονογραμμή μας…μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

Τα παιδιά φτιάχνουν το άρμα τους

Βαφόμαστε αποκριάτικα…

Εργαστήρια

 

Ακούσαμε  με τα παιδιά το Καρναβάλι των ζώων του Camille Sean Sans και στη συνέχεια το αναπαραστήσαμε.  Το «Καρναβάλι των ζώων» είναι ένα έργο που περιγράφει διάφορα ζώα μέσα από μουσικές συνθέσεις και μουσικά όργανα διαφορετικά για το κάθε ζώο.

Μέσα από αποκριάτικες δραστηριότητες  συνεχίζουν οι φοιτήτριες του Δ’ έτους του Πανεπιστημίου Κρήτης να προσεγγίζουν τις  έννοιες του χώρου και του χρόνου την εβδομάδα 25 με 28 Φλεβάρη 2019. 

Το Καρναβάλι ανά την Ελλάδα.

Εργαστήρια  μαθηματικών , εικαστικών, γλώσσας.

Οι έννοιες του χώρου και του χρόνου προσεγγίζονται από τις φοιτήτριες του Δ΄έτους του Πανεπιστημίου Κρήτης την εβδομάδα 18 με 21 Φλεβάρη 2019 με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ.Μ.Αμπαρτζάκη. Οι έννοιες προσεγγίζονται με διάφορους και ποικίλους τρόπους μέσα από το θέμα του καρναβαλιού.

Αφήστε μια απάντηση