Ο Σεπτέμβριος στο νηπιαγωγείο μας

 

   

Σεπτέμβριος! Καλωσορίσαμε τους καινούριους μας φίλους στο νηπιαγωγείο μας. Γνωριστήκαμε και βάλαμε τους κανόνες της τάξης για να περνάμε ωραία. Απαράβατος κανόνας που τον τονίζουμε καθημερινά:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ  ΦΙΛΟΙ

Φτιάξαμε τα πορτρέτα μας και στολίσαμε την τάξη μας . Ο ένας δίπλα στον άλλο πάντα χαρούμενοι και αγαπημένοι!

Μιλήσαμε για τα χρώματα που ομορφαίνουν την ζωή μας. Αναμείξαμε τα χρώματα και παίξαμε με αυτά. Διαβάσαμε το βιβλίο του Χρήστου Μπουλώτη« Η πόλη με το ουράνιο τόξο» και είδαμε πόσο άσχημος είναι ο κόσμος χωρίς χρώμα. Και επειδή και εμείς έχουμε φαντασία  όπως ο ήρωας του βιβλίου φτιάξαμε τη  δική μας χρωματιστή πολιτεία. Τα σπίτια πολύχρωμα! Άλλα ψηλά άλλα χαμηλά. Κάθε όροφος και ένα γράμμα από το όνομα μας. Με αυτό τον τρόπο παίξαμε με το όνομά μας και μετρήσαμε και τις φωνούλες. Βρήκαμε τα πιο  ψηλά και τα πιο χαμηλά σπίτια Τα παιδιά στο τέλος  πολύ το χάρηκαν που το σπίτι της κυρίας Εφης ήταν το πιο χαμηλό και το πέρασαν όλοι!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Κι αφού γνωρίσαμε τα χρώματα του φθινοπώρου, έφτιαξαν με τα αποτυπώματα των χεριών τους ένα φθινοπωρινό δεντράκι που το ονομάσαμε «το δέντρο της αγάπης και της φιλίας»

Φθινόπωρο! Τα φύλλα στα δέντρα αρχίζουν να κιτρινίζουν . Σε λίγο θα πέσουν και τα κλαδιά των δέντρων θα μείνουν γυμνά. Τα παιδιά έφτιαξαν τυπώματα με φύλλα δέντρων και στην συνέχεια δημιούργησαν όμορφα φθινοπωρινά δεντράκια . Έφτιαξαν και τα δικά τους χαρούμενα φύλλα για να στολίσουν την τάξη τους.

Άνοιγμα φωτογραφίας   Άνοιγμα φωτογραφίας

 

Ο Σεπτέμβριος είχε όμως και αθλητικές εκδηλώσεις στα πλαίσια της εβδομάδας σχολικού αθλητισμού. Αθλητικές λοιπόν δραστηριότητες και παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του συστεγαζόμενου δημοτικού σχολείου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.