Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου -Γινόμαστε και εμείς παραμυθάδες

Στις 2 Απριλίου 1805 γεννιέται στην Δανία ο σπουδαίος συγγραφέας και ποιητής Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Ας δούμε μερικά πράγματα για την ζωή του μέσα από το βίντεο που βρήκαμε στο διαδίκτυο.

Είναι μια συμπαραγωγή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και της Ομάδας Μελέτης Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες». Ακούγονται οι φωνές του Χρήστου Π. Τσίρκα και της Θεοδώρας Βαβαλέσκου, μέλης της ομάδας των Παραμυθάδων.

Τα παιδιά μας μίλησαν και μας έδειξαν το αγαπημένο τους βιβλίο και μας εξήγησαν γιατί το αγαπούν πολύ. Μάθαμε για τα μέρη ενός βιβλίου. Γνωρίσαμε για το που γράφεται ο τίτλος και η περίληψη του βιβλίου. Μάθαμε τι είναι ο συγγραφέας ,ο εικονογράφος και ο εκδότης.

Γνωρίσαμε και έναν αλλιώτικο κηπουρό που δεν φρόντιζε λουλούδια αλλά …παραμύθια.

 

Βρήκαμε και μια ιστορία στο διαδίκτυο για ένα περίεργο βιβλίο που δεν ήθελε να το διαβάσει κανείς….

Αυτή την ημέρα , και μιας και δεν είμαστε στο σχολείο αλλά κάνουμε τηλεκπαίδευση τα παιδιά αποφάσισαν  να  φτιάξουν  τα δικά  τους παραμύθια με τη βοήθεια των γονιών τους. Αφορμή πήρανε από την πολύ ωραία παρουσίαση της Ειρήνης Πετρίδου.

Διαλέξανε τους ήρωές τους, στεφτήκανε που θέλουνε να ζούνε, βάλανε και τον κακό  ήρωα των παραμυθιών και να…. τα δικά τους παραμυθάκια. Γίνανε συγγραφείς αλλά και εικονογράφοι. Και βέβαια βοήθησε η μαμά και ο μπαμπάς που το χάρηκαν πολύ.