3ο Νηπιαγωγείο Παραμυθιάς

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μας!!!

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στο Νηπιαγωγείο μας

Οκτ 202516

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, μας υπενθυμίζει τη σημασία της σωστής και ισορροπημένης διατροφής για την υγεία και την ευημερία όλων των ανθρώπων.

Με αφορμή αυτή την ημέρα, στο Νηπιαγωγείο μας συζητήσαμε για τη σημασία της υγιεινής διατροφής και ανακαλύψαμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να φροντίζουμε το σώμα μας μέσα από τις σωστές διατροφικές επιλογές.

  • Παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικά βίντεο για την Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής, γνωρίσαμε τις διαφορετικές ομάδες τροφών και μάθαμε ποιες πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά, ποιες με μέτρο και ποιες σπάνια.
  • Διαβάσαμε το παραμύθι «Η Υγιεινούπολη και η Ανθυγειεινούπολη», μέσα από το οποίο τα παιδιά κατανόησαν με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο τη διαφορά ανάμεσα στις υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές.
  • Τέλος, μέσα από φύλλα εργασίας, τα παιδιά αναγνώρισαν, κύκλωσαν και χρωμάτισαν τις υγιεινές τροφές, ενώ μοιράστηκαν προσωπικές εμπειρίες και συνήθειες σχετικά με το φαγητό.

Drasthriothtes 1 1

Στο ολοήμερο τμήμα

Φύλλο εργασίας: Τα παιδιά ζωγράφισαν με κίτρινο χρώμα τις υγιεινές τροφές και με κόκκινο χρώμα τις ανθυγιεινές

Scan

Μέσα από όλες αυτές τις δραστηριότητες, τα παιδιά ανέπτυξαν θετικές στάσεις για την υγιεινή ζωή, κατανόησαν τη σημασία της σωστής διατροφής και διασκέδασαν μαθαίνοντας!

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στο Νηπιαγωγείο μας    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Οκτώβριος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kατηγορίες

Ιστορικό

Πρόσφατα σχόλια



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων