Ενα ξεχωριστό διήμερο χριστουγεννιάτικων δράσεων για παιδιά 6 έως 12 ετών διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Παιανίας.

Πρόκειται για το «CHRISTMAS DREAM SPACE», όπου μέσα από ποικίλα εργαστήρια διαδραστικών αφηγήσεων των αγαπημένων μας χριστουγεννιάτικων παραμυθιών, εικαστικών, κατασκευών και φυσικά πολλών παιχνιδιών, θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν, να εκφραστούν, να αλληλοεπιδράσουν και να μοιραστούν τα όνειρά τους και τις ευχές τους για το νέο έτος, σε ασφαλές εξωτερικό περιβάλλον.

Επί τρεις ώρες θα λειτουργούν τρεις διαφορετικές «γωνιές»,
– Η Γωνιά αφηγήσεων με διαδραστικές αφηγήσεις κλασικών και σύγχρονων χριστουγεννιάτικων παραμυθιών και βιβλίων.
– Η Γωνιά ονείρων και ευχών όπου τα παιδιά θα γράφουν τα πιο φανταστικά τους όνειρα και επιθυμίες στον «τοίχο των ονείρων», αλλά και τα προσωπικά τους γράμματα στον Αη Βασίλη.
– Η Γωνιά εικαστικών όπου με συλλογικό τρόπο τα παιδιά θα δημιουργούν εμπνευσμένα από τη μαγική εποχή των Χριστουγέννων.

Οι τρεις γωνιές είναι κατασκευασμένες με τρόπο ώστε να δημιουργείται ένας ήρεμος και οικείος χώρος όπου τα παιδιά μπορούν να χαλαρώσουν.

Επιπλέον κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα διατεθούν στολίδια για τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα τα οποία έχουν ζωγραφίσει παιδιά των νηπιαγωγείων του Δήμου Παιανίας.

Τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν στο οικοτροφείο παιδιών με Αυτισμό «Άγιος Νικόλαoς» και στον «Άγιο Χριστοφόρο», φιλανθρωπικό σωματείο για μυοπαθή παιδιά.

– Πλατεία Γλυκών Νερών (παλαιό Δημαρχείο): Κυριακή 19 Δεκεμβρίου,
– Κεντρική πλατεία Παιανίας: Κυριακή 26 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: 11:00 έως 14:00.