Παίζοντας με τα παραδοσιακά μονοπάτια!!!

Αγαπητοί γονείς ,

την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 θα παρακολουθήσουμε  στο Νηπιαγωγείο μας το πρόγραμμα <Ελιά> στα πλαίσια της έναρξης του 2ου Θεματικού κύκλου Δεξιοτήτων Ζώ καλύτερα ευ ζήν, <Διατρέφομαι σωστά και υγεινά>.

Την παρουσίαση του προγράμματος , θα μας κάνει η κυρία Βαρβάρα Πίκουλα ,απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μεταπτυχιακή φοιτήτρια  στο Τμήμα Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και  εξωτερικός συνεργάτης του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς, όπου και εφαρμόζεται ήδη το πρόγραμμα«Παίζοντας σε Παραδοσιακά Μονοπάτια».

Πρόσφατα το εργαστήρι «Παίζοντας σε Παραδοσιακά Μονοπάτια», εντάχθηκε στον Ευρωπαϊκό κατάλογο επιλεγμένων επιχειρήσεων και φορέων που διακρίνονται για την ανάπτυξη αξιοσημείωτων πρωτοβουλιών, δραστηριοτήτων και καλών πρακτικών σε θέματα βιωματικού τουρισμού με άξονα τον πολιτισμό και την κληρονομιά, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Στο πρόγραμμα <Ελιά>:

Οι μικροί μαθητές συναντούν την Θεά Αθηνά και το Ιερό δέντρο της Ελιάς!! Μεταμορφώνονται σε μικρούς ελαιοπαραγωγούς, χρησιμοποιούν αντικείμενα και εργαλεία του παρελθόντος για να παρασκευάσουν το δικό τους λάδι!

Το κόστος συμμετοχής για το κάθε νήπιο είναι 4 ευρώ.