ΧΟΠΑ Ήρωες 112!!!

hopa2

Αγαπητοί γονείς το <ΧΟΠΑ Ήρωες 112> είναι ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που υποβλήθηκε για τη φετινή σχολική χρονιά στη Διεύθυνση ΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης από το Νηπιαγωγείο μας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΧΟΠΑ Ήρωες 112 είναι  ένα διεθνές πρόγραμμα επαγρύπνησης και βελτίωσης της ικανότητας των νηπίων να εντοπίζουν τα βασικά εγκεφαλικά συμπτώματα στα συγγενικά τους πρόσωπα(παππούς-γιαγιά, πατέρας-μητέρα).

Το πρόγραμμα έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα νήπια και να τα βοηθήσει ώστε να είναι σε θέση να:

1.Αντιλαμβάνονται την έννοια των Πρώτων Βοηθειών.

2.Κατανοούν τη σημασία των γνώσεων Υγιεινής και των Πρώτων Βοηθειών για τη ζωή ενός ανθρώπου έως ότου παρασχεθεί σε αυτόν ιατρική ή νοσοκομειακή φροντίδα.

3.Θυμούνται τα 3 πιο σημαντικά συμπτώματα του εγκεφαλικού συνδέοντας τα με την άμεση κλήση τουτηλεφωνικού αριθμού 112.

4.Αποκτήσουν και να  αναπτύξουν τις απαιτούμενες δεξιότητες, που αφορούν στην πρόληψη και στην αντίδραση τους σε μια ποικιλία επικίνδυνων καταστάσεων των συνανθρώπων τους συμβάλλοντας στην τοπική κοινωνία ως ενεργοί πολίτες.

5.Προετοιμαστούν ,ώστε να γνωρίζουν κάθε στιγμή τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν, καθώς και τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν σε περίπτωση αντιμετώπισης εγκεφαλικού επεισοδίου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπονείται σε συνεργασία:

α)με το τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

β) με το Νοσοκομείο  ΑΧΈΠΑ

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν από  κοινού όλα τα τμήματα του Νηπιαγωγείου διαδικτυακά  και ελπίζουμε κάποια στιγμή και δια ζώσης!

Ευελπιστούμε  στη συνεργασία και την αλληλεπίδραση  όλων, με σκοπό την έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση επικίνδυνων για την υγεία μας καταστάσεων.

Η παραλαβή του έντυπου υλικού για κάθε μαθητή ξεχωριστά θα γίνει από τις 15/4 2021:

Για τα παιδιά της κυρίας Ειρήνης από το ζαχαροπλαστείο GALAXY  ΛΕΩΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 36.

Για τα παιδιά της κυρίας Βίκυς  από   το ζαχαροπλαστείο ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΚΟΜΝΗΝΩΝ 71.