Η επίσκεψή της συγγραφέα και εικονογράφου Λήδας Βαρβαρούση αποτέλεσε μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική, καλλιτεχνική και αφηγηματική εμπειρία για τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας.
Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα πρωτότυπο διαδραστικό πρόγραμμα και να ακούσουμε μια ιστορία την ώρα που τη σχεδίαζε ζωντανά μπροστά μας!
Η ζωγραφήγηση (έτσι έχει ονομάσει η ίδια αυτή τη μορφή αφήγησης) ξεκινούσε από μια απλή γραμμή και σταδιακά εξελισσόταν σε ένα ολόκληρο παραμύθι, το βιβλίο της “Ένα ψάρι που δεν ήξερε να κολυμπάει”.
Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά σε όλη τη διαδικασία, προτείνοντας ιδέες, κάνοντας υποθέσεις και συμβάλλοντας στην εξέλιξη της ιστορίας. Έγιναν χταπόδια, ξιφίες ξιφομάχοι, ταξίδεψαν νοερά από το βυθό ως το διάστημα και άλλα πολλά (με βάση την τελική εικόνα μπορείτε να ρωτήσετε τα παιδιά να σας διηγηθούν το παραμύθι).

Ήταν μια εμπειρία που συνέδεσε τη μάθηση με την τέχνη και τη χαρά της συμμετοχής, αφήνοντας σε παιδιά και εκπαιδευτικούς πολύτιμες εικόνες και εντυπώσεις.
Στο τέλος μια αγκαλιά από τα παιδιά για να της δείξουν πόσο πολύ τους άρεσε η ζωγραφήγηση.




