Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2026: Ας φυτέψουμε ιστορίες!

ICBD2026 Greek Poster page 0001 scaled 1

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
Από το 1967, η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (International Children’s Book Day – ICBD), γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 2 Απριλίου, την ημέρα γενεθλίων του Δανού παραμυθά, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με στόχο να τονίσουν την αξία της ανάγνωσης και των παιδικών βιβλίων, καθώς και να προωθήσουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και διάδοση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.

Το 2026, την ευθύνη της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου έχει αναλάβει ο ΚΣΠΝΒ ως το τμήμα της ΙΒΒΥ στην Κύπρο.

Σε όλες τις χώρες, παιδιά, συγγραφείς, εικονογράφοι, μεταφραστές, βιβλιοθηκάριοι, εκδότες και εκπαιδευτικοί γιορτάζουν αυτή την ημέρα με πρωτότυπες εκδηλώσεις σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία και δημόσιους χώρους, εκφράζοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και την ανάγνωση.

Έτσι και στο νηπιαγωγείο μας μιλήσαμε με τα παιδιά για τη σημερινή γιορτή του παιδικού βιβλίου.  Με αφορμή το μήνυμα της αφίσας αλλά και τις οδηγίες του “Εγχειρίδιου για νεαρούς “κηπουρούς” στη βάση του μηνύματος της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου” φτιάξαμε μια μικρή ιστορία και μια αφίσα.

IMG 20260402 161320

Λόγω των επερχόμενων διακοπών του Πάσχα δεν είναι δυνατό να φτιάξει το κάθε παιδί τη δική του ιστορία. Γι’ αυτό το λόγο μαζί με τις Πασχαλινές κατασκευές μοιράστηκε σε όλα τα παιδιά ένα φυλλάδιο με στοιχεία από το Εγχειρίδιο για νεαρούς κηπουρούς και ένα λουλούδι που ελπίζουμε να ανθίσει έτσι ώστε να δημιουργηθεί στο σχολείο μας ένας κήπος από ιστορίες ή μια Αυλή θαυμάτων! 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο https://cybby.org/icbd2026/   

από όπου έχουμε πάρει και πληροφορίες για το παρόν άρθρο.


Φόρτωση PDF…