Κάναμε και φέτος τις κατασκευές και τις δραστηριότητές μας για την επέτειο της επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821. Με πολύ ενθουσιασμό και καλή διάθεση τα παιδιά έγιναν αγιογράφοι, ζωγράφισαν τα πορτραίτα των ηρώων της επανάστασης και, με έμπνευση από τον πίνακα του Γύζη, έφτιαξαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, το κρυφό σχολειό.
Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
Με έμπνευση από ασημένιες αγιογραφίες, αλουμινόχαρτο και παιδική φαντασία, νήπια και προνήπια έφτιαξαν τη δική τους εκδοχή μιας αγιογραφίας με θέμα τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Τα πορτραίτα των ηρώων
Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Πολεμικό Μουσείο τα παιδιά είδαν πορτρέτα ηρώων της Επανάστασης και τα αντέγραψαν με το δικό τους τρόπο.
Το κρυφό σχολειό
Τα έργα των παιδιών αναρτήθηκαν στις τάξεις και σε συνδυασμό με τα σκηνικά, αποτέλεσαν τον στολισμό της τάξης για την γιορτή που παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες στις 24 Μαρτίου 2026.












