Δράση Νο 5 : “Ημέρα της Γης”

Ημέρα της Γης
Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου. Σε ολόκληρο τον κόσμο διοργανώνονται εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα . Με αφορμή, λοιπόν, τη χθεσινή ημέρα θα ασχοληθούμε με την ανακύκλωση, που αποτελεί τον πλέον εύκολο τρόπο για να συνδράμουν οι μικροί μας πολίτες στην περιβαλλοντική αλλαγή. Ακολουθεί ένα βίντεο επεξηγηματικό για τον Πέρι το περιβάλλον, με το οποίο θα ξεκινήσουμε τη δράση μας :
αφού παρακολουθήσουμε το βίντεο:
1. σκεφτόμαστε τι κάνει χαρούμενο και τι λυπημένο τον Πέρι
2. παίρνουμε ένα φύλλο χαρτί Α4, το χωρίζουμε στη μέση και ζωγραφίζουμε στη μία πλευρά όλα αυτά, που κάνουν χαρούμενο το περιβάλλον και στην άλλη όσα το κάνουν λυπημένο
3. βρίσκουμε μέσα στο σπίτι υλικά ανακυκλώσιμα και μη, τα ομαδοποιούμε, τα φωτογραφίζουμε με τη βοήθεια κάποιου μεγάλου, χωρίς να φαίνεται το προσωπάκι μας (και αν είναι όντως για πέταμα θυμόμαστε να τα βάλουμε στο σωστό κάδο/ κουτί/σακούλα!!)
4. ακούμε το τραγούδι της ανακύκλωσης
Αυτή είναι η κυρίως δράση μας.
Ως επιπλέον δράσεις, όποιοι επιθυμείτε,μπορείτε να διαβάσετε τα εξής οικολογικά βιβλία:
· αλλά και να συνεχίσετε μ’ ένα απλό πείραμα για τη μόλυνση της θάλασσας από το πετρέλαιο και τις πετρελαιοκηλίδες. Θα χρειαστείτε:
-1 βαθύ πιάτο/μπολ με νερό (θάλασσα)
-1 κουταλιά λάδι(πετρελαιοκηλίδα)
και ανακατεύετε, όπως συμβαίνει στη θάλασσα λόγω του αέρα.
Έπειτα προσπαθείτε μέ ό,τι μέσο διαθέτετε (κουτάλι,σταγονόμετρο,χαρτοπετσέτα, βαμβάκι,κλπ)να αφαιρέσετε το λάδι(πετρελαιοκηλίδα)από το νερό(θάλασσα).Τι συμπεραίνετε;;
· Ιδέες για κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά