Δράση Νο 4: “Πασχαλινά αυγά”

Καλημέρα σε όλους. Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά και να περνάτε δημιουργικά!!!
Οι δράσεις μας για τη Μεγάλη Εβδομάδα θα έχουν θέμα τα “ Πασχαλινά αυγά”.
Προτείνουμε λοιπόν για αρχή να διαβάσετε το παραμύθι:” Το ραγισμένο κόκκινο αυγό” https://safeyoutube.net/w/C0J5?fbclid=IwAR0y_R1bt_ZVRNSUEE7q0eTBsfPhks7ZqTyV-_5JpQr2qjdSNbHbACdva90
Τι θέλουμε τώρα ΠΑΙΔΙΑ από εσάς:
  1. Πηγαίνετε στη σελίδα που δείχνει τα αυγά να διώχνουν τον Αναστάση από την αυγοθήκη.
  2. Μετρήστε ΠΟΣΑ είναι τα αυγά που έχουν μάτια μαζί με τον Αναστάση.
  3. Μετά σχεδιάστε ΤΟΣΑ αυγά ΟΣΑ είναι τα αυγά που μετρήσατε και κόψτε τα ( οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν κόβοντας ένα μεγάλο πατρόν αυγού από χαρτόνι και δίνοντάς το στα παιδιά να τα σχεδιάσουν, να τα κόψουν και να τα διακοσμήσουν όπως θέλουν).
  4. Αριθμήστε τα με έναν μαύρο μαρκαδόρο από το 1 έως το 12.
Τώρα ΓΟΝΕΙΣ, έχοντας τα 12 αυγά για “βοηθούς”, μπορείτε να κάνετε κάποιες από τις παρακάτω μαθηματικές δραστηριότητες:
  1. Διαλέγετε ένα αριθμημένο αυγό(αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 2 ζάρια) .Αν για παράδειγμα τύχει το αυγό με τον αριθμό 6 ζητάτε από το παιδί να τοποθετήσει επάνω στο αυγό ΤΟΣΑ στοιχεία ΟΣΑ λέει ο αριθμός του αυγού. Για στοιχεία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φασόλια, ρεβύθια, πομ-πομ ή ό,τι άλλο έχετε σπίτι. Μετά μπορεί το παιδί να διαλέξει αυγό και να ζητήσει από εσάς να κάνετε το ίδιο!!!( τα προνηπιάκια μας αν δυσκολεύονται μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο τα έξι αυγά και 1 ζάρι).
  2. Μετράτε τα αυγά από το 1 έως το 12 και αντίστροφα.
  3. Κρύβετε κάποιο αυγό και ζητάτε από το παιδί να βρει ποιος αριθμός λείπει. Το ίδιο μπορεί να κάνει και το παιδί σε εσάς!!!
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ θέλουμε να δούμε φωτογραφίες από τις δουλειές σας ΣΑΝ ΣΧΟΛΙΟ κάτω από τη δράση μας και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ:Παιδιά,τα αυγουλάκια που φτιάξατε,φυλάξτε τα γιατί μπορεί να σας χρειαστούν σε επόμενες δράσεις που θα ακολουθήσουν!!!
Συνοδευτικά, για περισσότερη διασκέδαση, μπορείτε να μεταβείτε στον παρακάτω συνδέσμο:
Καλή σας διασκέδαση!