Δράση ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολικής Διαμεσολάβησης

Πρωταγωνιστές αγάπης και αλληλεγγύης οι μικροί μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Μαρμάρων!

Με όχημα το εργαστήριο Δεξιοτήτων “Τα χεράκια δε χτυπάνε, μόνο αγαπάνε”, τα παιδιά του 3ου Νηπιαγωγείου Μαρμάρων άνοιξαν διάπλατα την αγκαλιά τους στον σεβασμό, τη διαφορετικότητα και την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού. Με ενθουσιασμό και δημιουργικότητα, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μια πολύχρωμη αφίσα, σύμβολο της αγάπης και της αποδοχής.

Η χαρά και η αλληλεγγύη πλημμύρισαν το σχολείο, καθώς τα παιδιά χόρεψαν και τραγούδησαν με όλη τους την ψυχή, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον εκφοβισμό.

Σε αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια, το σχολείο μας είχε πολύτιμους συμμάχους: το Δίκτυο Σχολικής Διαμεσολάβησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σχολεία από όλη την Ήπειρο και τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών. Όλοι μαζί, υψώσαμε μια δυνατή φωνή ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό, στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης. Για να αποτυπώσουμε τις δράσεις μας, δημιουργήσαμε ένα συνεργατικό βιβλίο, γεμάτο με τις σκέψεις και τα συναισθήματα των παιδιών. Επίσης, στείλαμε δελτίο τύπου στο Epirusgate, για να μοιραστούμε με την ευρύτερη κοινότητα το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης . Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συνεργάτες μας και το Epirusgate για τη διάχυση του έργου μας στην τοπική κοινωνία.

Το συνεργατικό μας βιβλίο

Τα παιδιά με αγάπη δημιούργησαν και χόρεψαν το δικό τους τραγούδι ενάντια στη βία και το σχολικό εκφοβισμό!