28η Οκτωβρίου

Μάθαμε για τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου 1940 και για όλα όσα ακολούθησαν (πόλεμος, κατοχή) μέσα από κουκλοθέατρο, εικόνες, τραγούδια, βίντεο, ακόμη και “γράμμα” ενός στρατιώτη από το μέτωπο. Μιλήσαμε για τη σημαία μας και για τις σημαίες άλλων χωρών, για τον πόλεμο και την ειρήνη, μάθαμε να αναγνωρίζουμε τις λεξούλες “ΟΧΙ”, “ΑΕΡΑ” και “ΕΛΛΑΔΑ”. Και παίξαμε το bingo της 28ης Οκτωβρίου με αντίστοιχες εικόνες και λέξεις.

 

Γνωρίσαμε τη φωτογράφο Βούλα Παπαϊωάννου μέσα από τις φωτογραφίες της από εκείνη την εποχή και μιλήσαμε για το τι καταλαβαίνουμε και τι νιώθουμε με την κάθε φωτογραφία. Ένα μέρος της γιορτής ήταν ποιήματα αντίστοιχα με την φωτογραφία της κ. Παπαϊωάννου που παρουσίαζε κάθε παιδί.

  Επίσης πραγματοποιήσαμε μια ψυχοκινητική άσκηση για την 28η Οκτωβρίου. Γίναμε οι Έλληνες που ξεκίνησαν για το μέτωπο, που χαιρέτησαν τους δικούς τους,που κουβαλούσαν τα όπλα τους, που πέρασαν κάτω από συρματοπλέγματα, που κρύφτηκαν, που έτρεξαν να επιτεθούν φωνάζοντας “Αέρα!”, οι γυναίκες που κουβαλούσαν τρόφιμα και πολεμοφόδια, οι νικητές που φώναζαν “Ζήτω!” και ανέμιζαν την Ελληνική σημαία! Η συγκεκριμένη άσκηση ενθουσίασε τα παιδιά και την επανέλαβαν πολλές φορές μόνα τους!

 

 

Ακολούθησε ο εορτασμός της επετείου του 1940, με τραγούδια, ποιήματα και παρουσιάσεις φωτογραφιών της εποχής.