Εγγραφές νηπίων στο Νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2021-2022

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν από

1 έως 20 Μαρτίου 2021

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ .

Στο Νηπιαγωγείο εγγράφονται  μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2016 και το 2017.

Έγγραφα που πρέπει οι γονείς να προσκομίσουν στο Νηπιαγωγείο μετά την ηλεκτρονική εγγραφή και εντός της προθεσμίας (1 έως 20 Μαρτίου).

α) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), σύμφωνα με την αρ.πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο (Α.Δ.Υ.Μ.).

β) Βιβλιάριο Εμβολίων, του/της  μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ) Εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής.

δ) Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή Δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής των Νηπιαγωγείων του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου εγγράφονται οι μαθητές/τριες κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:45-8:30):

  1. Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.
  2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια.
  3. Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.
  4. Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος πραγματοποιείται στις 16:00 σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου.

Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

 

Επισημάνσεις:

  • Εγγραφές μετά την 20ηΜαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Από το σχολικό έτος 2021-2022, σύμφωνα με τις προβλέψεις της παρ. 4 του άρθρου 3 του νόμου 1566/1985 (Α 167), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 34 του ν. 4704/2020 (Α 133) η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους Δήμους της χώρας.
  • Η εγγραφή προνηπίου στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα, σύμφωνα με την παρ.5 του άρθρ.6 του Π.Δ.79/2017 (Α΄109).
  • Η «αποδοχή» της αίτησης εγγραφής δεν συνεπάγεται απαραίτητη φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.
  • Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Νηπιαγωγείο (παρ 7 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767) μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου.
  • Για την υποστήριξη μαθητών/τριών, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως: πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις ή ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης ή φυλακισμένοι καθώς και πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., δίνεται η δυνατότητα καταχώρισης αίτησης, με όσα στοιχεία είναι διαθέσιμα από τον γονέα/κηδεμόνα (παρ 7 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767).
  • Για τυχόν απορίες και προβλήματα που έχουν να κάνουν με την χρήση του συστήματος και το θεσμικό πλαίσιο των εγγραφών, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου.
  • Συνιστάται για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία ώστε να συμβάλλουμε στην αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα και τις οδηγίες, όπως έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Παρακαλείστε ως προς την πιστή τήρηση των προτεινόμενων μέτρων.

Ώρες επικοινωνίας : 12:00 – 13:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2331042024

Email:  mail@3nip-makroch.ima.sch.gr

 

Σας γνωστοποιούμε επίσης τα όρια της Σχολικής Περιφέρειας του 3ου Νηπιαγωγείου Μακροχωρίου.

  • Από Αριστοτέλους  από 114  ζυγά και 107 μονά και όλη η οδός μέχρι το 125 όπου ανεβαίνει κάθετα η οδός Αλεξάνδρειας. Συνέχεια  της οδού Αριστοτέλους  και μόνο οι ζυγοί αριθμοί μέχρι το τέλος του Μακροχωρίου με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
  • Όλη η οδός Αλεξάνδρειας και προς τα κάτω η οδός Κύπρου και Παπαφλέσσα μέχρι κάτω στους αγρούς.
  • Από Ιωάννη Σωτηρίου, η αρχή της οδού  μέχρι την κάθετο οδό Ψαρών.(Η  οδός δεν συμπεριλαμβάνεται).
  • Από αρχή Υψηλάντη  μέχρι την κάθετο  Αιόλου, χωρίς αυτήν.

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Τσαλέρα Δήμητρα