Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία!

Το νηπιαγωγείο μας είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί την πυροσβεστική υπηρεσία Βέροιας! Μας υποδέχτηκαν όλοι με τον καλύτερο τρόπο και τα πιο ζεστά χαμόγελα!

Γνωρίσαμε ποια είναι η δουλειά ενός πυροσβέστη και, εκτός από τη φωτιά, σε ποιες άλλες περιπτώσεις προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά του. Παρακολουθήσαμε αντίστοιχα βίντεο. Μάθαμε τον σημαντικό αριθμό 199, δηλαδή το τηλέφωνο της πυροσβεστικής, που θα πρέπει να καλέσουμε σε περίπτωση ανάγκης. Επιπλέον ποιες είναι οι απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να δώσουμε στο τηλέφωνο όταν χρειαστεί να καλέσουμε την πυροσβεστική, δηλαδή το όνομά μας, ποιο είναι το πρόβλημα και τη διεύθυνση που βρισκόμαστε. Όλο αυτό το παίξαμε και με παιχνίδι ρόλων.

 

 

Μάθαμε επίσης ότι πυροσβέστης μπορεί να γίνει είτε ένας άντρας είτε μία γυναίκα, κάτι που εντυπωσίασε τα παιδιά και ιδιαίτερα τα κορίτσια. Και μάλιστα γνωρίσαμε και μια γυναίκα πυροσβέστη που δουλεύει στον συγκεκριμένο τμήμα της πυροσβεστικής.

Στη συνέχεια περάσαμε στο πιο βιωματικό κομμάτι της επίσκεψης… Είδαμε τα πυροσβεστικά οχήματα και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μπούνε σε ένα από αυτά, να ακούσουν τη σειρήνα και τελευταίο, αλλά πολύ εντυπωσιακό … να ρίξουν τα ίδια νερό με τη μάνικα!

Ήταν μια απίστευτη εμπειρία που μόνο τα χαμόγελα των παιδιών θα μπορούσαν να δείξουν το πόσο το ευχαριστήθηκαν! Μια επίσκεψη που θα την θυμούνται για καιρό! Ευχαριστούμε την πυροσβεστική υπηρεσία Βέροιας  για την ευκαιρία που μας έδωσε να δούμε, να μάθουμε και να βιώσουμε!