Η οικογένειά μου-Το σπίτι μου

Η πρώτη και πιο αγαπημένη ομάδα στην οποία ανήκει ένα παιδί δεν είναι άλλη από την οικογένειά του. Τα παιδάκια του νηπιαγωγείου μας λοιπόν έφεραν φωτογραφίες από την οικογένειά τους και μας παρουσίασαν τα μέλη της.

Επιπλέον με τη βοήθεια του google maps, βρήκε το κάθε παιδί το σπίτι του ή τον δρόμο στον οποίο μένει και το έδειξε στους υπόλοιπους.

    

Ακολούθησε ένα παιχνίδι ρόλων, όπου ο κάθε ένας παρίστανε κάποιο μέλος μιας οικογένειας. Κι έπειτα ζωγράφισε ο καθένας μια μέρα με την οικογένειά του και παρουσίασε τις εικόνες σαν μια μικρή ταινία στους υπόλοιπους.

 

  

Σκεφτήκαμε και τι είναι για μας η οικογένεια, είτε τα μέλη της είναι όλα μαζί ή ακόμη κι αν ζούνε χωριστά. Τις γλυκές αυτές λεξούλες  που βρήκαμε τις γράψαμε σε χαρτάκια και τις ανακατέψαμε σε ένα μπολ, και διαλέγοντας καθένας από μία, μαγειρέψαμε το μαγικό φίλτρο της οικογένειας. Το βάλαμε σε ένα βάζο, προσθέσαμε και μπόλικη χρυσόσκονη, γιατί μαγεία στο νηπιαγωγείο χωρίς χρυσόσκονη δε γίνεται, και ήταν έτοιμο! Το μεσημέρι, πριν φύγουμε για το σπίτι, πήραμε όλοι μια γεμάτη κουταλιά μαγικού φίλτρου! Έτοιμοι με τα πιο όμορφα συναισθήματα και τις πιο απλές πράξεις αγάπης να συναντηθούμε με την οικογένειά μας!