Το νέο θερμοεμάριο!!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού και του 3ου Νηπιαγωγείου Λαυρίου, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα χορήγησης θερμοερμάριου, το οποίο θα καλύψει βασικές ανάγκες του ολοήμερου Νηπιαγωγείου μας!

θερμοερμάριο

Καλές γιορτές!!

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών μας. Τα παιδιά παρακολούθησαν τη δραματοποίηση του παραμυθιού «Το κόκκινο γιλέκο του Ρόμπιν», Jan Fearnley, εκδόσεις Τζιαμπίρης- Πυραμίδα και στη συνέχεια, έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια όλοι μαζί! Έπειτα, μαζί με τους γονείς τους δημιούργησαν το ημερολόγιο της χρονιάς με πρωταγωνιστή τον μικρό Ρόμπιν. Τέλος, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα παιδιά τους να τραγουδούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στα αγγλικά και στα ελληνικά και να κεραστούν από τον μπουφέ γλυκών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την προσφορά των χριστουγεννιάτικων γλυκών τους φούρνους: ΗΠΕΙΡΟΣ, ΓΚΑΓΚΩΣΗΣ, ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ, τα ζαχαροπλαστεία ΝΙΤΗΣ και CHOCOLAT και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την προσφορά των Πανετόνε.

Καλές γιορτές με υγεία, χαρές και όμορφες στιγμές!

Ευτυχισμένο το 2024!!

thumbnail 1 thumbnail 2 thumbnail 9 thumbnail

Στην τελική ευθεία!!

Το σχολείο μας ετοιμάζεται για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών!

Έχει στολιστεί για τα καλά και περιμένει γονείς και φίλους, με σκοπό να ανταλλάξουμε ευχές για τις γιορτές που έρχονται!

Η πόρτα μας έχει μεταμορφωθεί σε ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την οικονομική του ενίσχυση, με σκοπό να υλοποιηθούν οι ιδέες του Συλλόγου Διδασκόντων μας!

thumbnail 8      εικόνα Viber 2024 01 18 09 43 15 789

εικόνα Viber 2024 01 18 09 42 56 083 1   

Σχολείο γονέων

Κοινωνικοποίηση του Νηπίου

Εικόνα1

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση της ομάδας γονέων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολείο για γονείς». Το θέμα της συνάντησης ήταν η κοινωνικοποίηση του νηπίου.

Το παιδί, καθώς μεγαλώνει, μαθαίνει να συμπεριφέρεται κοινωνικά με τρόπο που να αξιολογείται θετικά από το περιβάλλον του. Σταδιακά, αναπτύσσει συμπεριφορές που θεωρούνται κοινωνικά επιθυμητές και επωφελείς, τόσο για το ίδιο όσο για τα άτομα με τα οποία αλληλεπιδρά (γονείς, συνομήλικους, δασκάλους, αγνώστους στον δρόμο, υπαλλήλους στα καταστήματα). Αυτό που ονομάζουμε «κοινωνικές δεξιότητες» είναι μαθημένες συμπεριφορές που το βοηθούν να κοινωνικοποιείται.

Στη συνάντηση εκφράστηκαν ιδέες για την ανάπτυξη και την προαγωγή των κοινωνικών δεξιοτήτων. Οι γονείς μπορούν να δώσουν στο παιδί την ευκαιρία να πάρει πρωτοβουλίες, να βρεθεί σε περιβάλλοντα όπου υπάρχει κοινωνική αλληλεπίδραση, να αποτελέσουν οι ίδιοι παράδειγμα επιθυμητών κοινωνικών συμπεριφορών. Η συζήτηση μεταξύ γονέων και παιδιών που γίνεται σε ένα πλαίσιο βαθύτερης κατανόησης του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι αισθάνονται και επικοινωνούν μπορεί επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων.

[Οι συναντήσεις σχεδιάζονται και συντονίζονται pro bono από τον Θεοχάρη Γεώργιο, Συμβουλευτικό Ψυχολόγο, εκπαιδευμένο στον συντονισμό Ομάδων Γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων]

Μύρισαν Χριστούγεννα!!

Ο Δεκέμβρης μπήκε για τα καλά και μαζί του έφερε χριστουγεννιάτικες κατασκευές, μυρωδιές και μουσικές!

Την εβδομάδα που πέρασε, στολίσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας! Όλα τα τμήματα μαζί, συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και τοποθετήσαμε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια στο δέντρο μας! Όλοι μαζί τραγουδήσαμε και κάναμε μια ευχή για τις γιορτές που έρχονται! Υγεία, χαρές και όμορφες στιγμές για όλους!!Και έπεται συνέχεια…!!

thumbnail 7 thumbnail 4 thumbnail 5 thumbnail 6