Σχολείο για Γονείς!

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσεως “Χτίζοντας μαζί τις σχέσεις σχολείου-οικογένειας” ξεκινά το πρόγραμμα “Σχολείο για Γονείς” και αφορά στη συγκρότηση ομάδας γονέων με σκοπό την ενημέρωση και συμβουλευτική των γονέων, ώστε να ασκήσουν πιο αποτελεσματικά τον γονεϊκό τους ρόλο, προλαμβάνοντας και αντιμετωπίζοντας τις ποικίλες δυσκολίες που συναντούν καθημερινά κατά το μεγάλωμα των παιδιών τους και συμβάλλοντας με ουσιαστικό τρόπο στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών.

Οι συναντήσεις σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται βάσει της οργάνωσης και του τρόπου λειτουργίας των Σχολών Γονέων, όπως έχουν καθοριστεί από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων (Παράρτημα της F.I.E.P.) και την αντίστοιχη εκπαίδευση των εμψυχωτών – συντονιστών.

 Οι συγκεκριμένες συναντήσεις γίνονται σε εθελοντικό πλαίσιο, αφιλοκερδώς και είναι δωρεάν για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες γονείς στο χώρο του Νηπιαγωγείου μας.

Συντονιστής της ομάδας είναι ο κύριος Θεοχάρης Γεώργιος Συμβουλευτικός Ψυχολόγος (M.Sc.) εκπαιδευμένος στον συντονισμό Σχολών Γονέων.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 02 04 212904

Σχολείο για γονείς – αφίσα 2023