Τρέχουμε για καλό σκοπό!

Το Νηπιαγωγείο μας τρέχει για καλό σκοπό!! Την Κυριακή,3 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ. θα στηρίξουμε και εμείς το Santa Run που θα πραγματοποιηθεί στον οικισμό της Διψέλιζας και τα έσοδά του, θα διατεθούν στη ΦΛΟΓΑ, σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Δικαιωμάτων του παιδιού, μιλήσαμε για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην Υγεία! Έτσι, οι μαθητές/τριες του νηπιαγωγείου μας, έφτιαξαν τις δικές τους κάρτες για να ευχηθούν στα παιδιά που το έχουν ανάγκη! Οι κάρτες τους, αρχικά θα στολίσουν την έκθεση που θα στηθεί στον τερματισμό του αγώνα και στη συνέχεια θα σταλούν στη Φλόγα, για να μοιράσουν θετική ενέργεια, ευχές και χαρά στα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

Βάλτε άνετα ρούχα και παπούτσια και σας περιμένουμε και εσάς, για να τρέξουμε όλοι μαζί!

thumbnail 1 thumbnail 3 thumbnail εικόνα Viber 2023 11 30 15 04 41 741 εικόνα Viber 2023 11 30 15 04 42 122 εικόνα Viber 2023 11 30 17 04 52 824 εικόνα Viber 2023 11 30 23 04 39 574 εικόνα Viber 2023 11 30 23 04 39 709 εικόνα Viber 2023 11 30 23 05 42 145

Επέτειος του Πολυτεχνείου

Σήμερα στο Νηπιαγωγείο μας γιορτάσαμε την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, μιλήσαμε για τα γεγονότα, παρακολουθήσαμε βίντεο και διαβάσαμε παραμύθια με θέμα την αξία της δημοκρατίας και σημασία της δυνατότητας να συναποφασίζουμε για όλα όσα συμβαίνουν!

Συνεργαστήκαμε, κάναμε κατασκευές και βρεθήκαμε όλοι μαζί για να μοιραστούμε όλα όσα μάθαμε. Όλοι μαζί, λοιπόν συμφωνήσαμε ότι όταν είμαστε μια δυνατή ομάδα, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα!

Και του χρόνου!

Σχολείο για Γονείς!

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσεως “Χτίζοντας μαζί τις σχέσεις σχολείου-οικογένειας” ξεκινά το πρόγραμμα “Σχολείο για Γονείς” και αφορά στη συγκρότηση ομάδας γονέων με σκοπό την ενημέρωση και συμβουλευτική των γονέων, ώστε να ασκήσουν πιο αποτελεσματικά τον γονεϊκό τους ρόλο, προλαμβάνοντας και αντιμετωπίζοντας τις ποικίλες δυσκολίες που συναντούν καθημερινά κατά το μεγάλωμα των παιδιών τους και συμβάλλοντας με ουσιαστικό τρόπο στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών.

Οι συναντήσεις σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται βάσει της οργάνωσης και του τρόπου λειτουργίας των Σχολών Γονέων, όπως έχουν καθοριστεί από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων (Παράρτημα της F.I.E.P.) και την αντίστοιχη εκπαίδευση των εμψυχωτών – συντονιστών.

 Οι συγκεκριμένες συναντήσεις γίνονται σε εθελοντικό πλαίσιο, αφιλοκερδώς και είναι δωρεάν για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες γονείς στο χώρο του Νηπιαγωγείου μας.

Συντονιστής της ομάδας είναι ο κύριος Θεοχάρης Γεώργιος Συμβουλευτικός Ψυχολόγος (M.Sc.) εκπαιδευμένος στον συντονισμό Σχολών Γονέων.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 02 04 212904

Σχολείο για γονείς – αφίσα 2023

Η 1η μας εκδρομή!!

Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε η πρώτη μας εκδρομή!!Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα όσα έμαθαν στην τάξη αυτές τις μέρες!

Οι μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου επισκέφτηκαν το Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας και  συμμετείχαν στο βιωματικό πρόγραμμα της Ελιάς!

Είχαν την ευκαιρία να μαζέψουν ελιές, να απλώσουν τα λαδόπανα,  να τις πολτοποιήσουν στο ελαιοτριβείο και να κατανοήσουν πόσο ωφέλιμη είναι η ελιά για τον άνθρωπο.

Ακόμη, όλοι μαζί μαγείρεψαν ελιόψωμα και έκαναν πικ νικ στην κάτω από τα δέντρα του πάρκου.

Τι σας άρεσε περισσότερο παιδιά;

Το πούλμαν.

-Που μαγειρέψαμε.

-Που μαζέψαμε ελιές με τα χτένια.

-Εμένα μου άρεσαν όλα.

-Θα ξαναπάμε τελικά και στην Αθήνα εκδρομή;