28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Πλησιάζουμε στην εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και φυσικά όλες οι δραστηριότητές μας αυτή την εβδομάδα έχουν σχέση με αυτή.

Ξεκινήσαμε μιλώντας για τη σημαία μας μια και γιορτάζει στις 27 Οκτωβρίου. Είδαμε σημαίες άλλων χωρών, παίξαμε παιχνίδια αντιστοίχισης ,κάναμε ομαδοποιήσεις με βάση το χρώμα κλπ. Μάθαμε τα χρώματα της δικιάς μας σημαίας μετρήσαμε τις γραμμές της και φυσικά τη ζωγραφίσαμε.

Έπειτα μιλήσαμε για τον πόλεμο του 1940 ,  είδαμε βίντεο και φωτογραφίες και τις σχολιάσαμε, μιλήσαμε για τα συναισθήματα των παιδιών εκείνη την εποχή και τα ζωγραφίσαμε.

Παίξαμε παιχνίδια με λέξεις σχετικές με το θέμα πχ, ΑΕΡΑ, ΟΧΙ, ΕΛΛΑΔΑ κλπ.

Μιλήσαμε για την ειρήνη και τον πόλεμο. Ομαδοποιήσαμε εικόνες , κάναμε ομαδικές εργασίες για την ειρήνη και τον πόλεμο , μετατρέψαμε εικόνες πολέμου σε εικόνες ειρήνης!

 

Τραγουδήσαμε το τραγούδι του ΝΑΙ και του ΟΧΙ και μιλήσαμε για πράγματα και καταστάσεις στα οποία λέμε ναι και άλλα στα οποία λέμε όχι. Τα καταγράψαμε και τα ζωγραφίσαμε!

Φτιάξαμε κατασκευές για την επέτειο του ΟΧΙ.

Την ημέρα της γιορτής μας παρακολουθήσαμε κουκλοθέατρο με τίτλο “Το κανόνι της Ειρήνης” και κάναμε τη δική μας παρέλαση!