ΓΛΥΚΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΑΚΙ!

Την τιμητική του αυτή την εβδομάδα είχε το αγαπημένο μας φθινόπωρο!

Συνεχίζοντας τις φθινοπωρινές δραστηριότητες της προηγούμενης εβδομάδας, ασχοληθήκαμε με τον κύκλο ζωής των φυτών και των δέντρων. Πως δημιουργούνται , τι χρειάζονται για να μεγαλώσουν, γιατί ξεραίνουν τα φύλλα τους κλπ.Διαβάσαμε βιβλία μάθαμε τι είναι η χλωροφύλλη ,δραματοποιήσαμε την ιστορία του μικρού Χλωροφυλλούλη και για να γίνουν κατανοητά όλα αυτά είπαμε να φυτέψουμε φακές για να παρατηρήσουμε την ανάπτυξή τους.Επίσης τοποθετήσαμε ένα κεσεδάκι φακές σε ένα σκοτεινό ντουλάπι για να δούμε αν θα φυτρώσουν χωρίς φως!

Ακολούθησαν δραστηριότητες με τα ξερά φύλλα που έφεραν τα παιδιά στο σχολείο. Κάναμε ομαδοποιήσεις με βάση το χρώμα , το μέγεθος , το σχήμα,τα παρατηρήσαμε, τα σκουπίσαμε!! Τρίψαμε φύλλα, παίξαμε παιχνίδια με αριθμούς, γράψαμε τη λέξη φθινόπωρο αλλά και άλλες λέξεις σχετικές με την εποχή και φυσικά φτιάξαμε τα δικά μας φθινοπωρινά καδράκια!

Με αφορμή τα φύλλα ασχοληθήκαμε με τις έννοιες βαρύ-ελαφρύ .Πειραματιστήκαμε με διαφορετικά υλικά τα οποία κατατάξαμε σε σειρά ξεκινώντας από το πιο ελαφρύ ή και αντίστροφα!

Ανάμεσα σε όλες αυτές τις δουλίτσες βρήκαμε και ευκαιρία να εξασκήσουμε τη λεπτή μας κινητικότητα κι όχι μόνο!